Grad

ONI SU ROĐENI ZA ČITANJE Umirovljene pedijatrice čitale slikovnice mališanima Palčice

citanje pedijatrice vrtici

Već dugi niz godina Dječji vrtići Dubrovnik sudjeluju u obilježavaju nacionalne manifestacije posvećene knjizi, čitanju i čitateljima – Mjeseca hrvatske knjige od 15. listopada do 15. studenog. Aktivnosti su bazirane na posjetama knjižnicama, susretima s piscima, predavanjima, radionicama, suradnjom s roditeljima koji dolaze u vrtić i čitaju djeci.
Ovogodišnji Mjesec knjige u Dječjim vrtićima Dubrovnik obilježit će suradnja s umirovljenim pedijatricama koje će posjetiti svaku jasličku skupinu i djeci čitati slikovnice iz nacionalnog programa Rođeni za čitanje.
-Velika nam je čast surađivati s pokretačicom ovog programa dr. Marijom Radonić i njenim umirovljenim kolegicama pedijatricama Katom Rogulj, Marijom Lazarević, Marijom Sršen Krstulović i Zvjezdanom Pehardom koje su u ponedjeljak 21. listopada posjetile šest jasličkih skupina objekta Palčica i djeci rane dobi pročitale dvije slikovnice iz ovog programa “Moj medo” i “Bebe su super” – ističu iz Dječjih vrtića Dubrovnik.
Program Rođeni za čitanje poručuju da čitanje i pričanje priča djeci najranije dobi potiče razvoj jezika, obogaćuje rječnik i pomaže djetetovu kasnijem uspjehu u školi i životu. Čitanje djeci naglas od najranije dobi pomaže im da postanu samosvjesni ljudi razvijene emocionalne i socijalne inteligencije.
-Stoga dragi roditelji odvojite 15 minuta dnevno za čitanje sa svojim djetetom jer ćete ga tako uvesti u jedan od najljepših svjetova – svijet knjiga i čitanja jer dijete koje čita postaje odrasla osoba koja misli – poruka je Dječjih vrtića Dubrovnik.

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

Ugodni razgovori gradonačelnika i veleposlanika Indije

Dulist

PARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE Počelo uređenje parkirališta u Suđurđu

Dulist

SADNJA U STUDENOM Drvoredi u Lapadu i Gružu iduće ljeto!

Dulist