Grad

OGORČENI MOKOŠANI Kazne stižu na naplatu, a parking mjesta ni za lijeka

mokosica003

Nema dijela Dubrovnika čiji stanari nemaju problem s parkirnim mjestima, točnije s nedostatkom istih.

Ništa bolje nije ni u najvećem gradskom naselju Mokošica gdje je problem itekako prisutan. Veliki broj automobila, mali broj legalnih parkirnih mjesta pa su Mokošani primorani svoje limene ljubimce ostavljati kako se tko snađe, a pri tome često krše i zakon. Toga su svjesni, ali…

Kako sami kažu, drugog rješenja nemaju. Tako su ovih dana stanovnicima Mokošice počele stizati kazne za nepropisno parkiranje, a kako se može pročitati na društvenim mrežama izgleda kako se kažnjava parkiranje na autobusnim stanicama, mjestima za invalide i na pješačkim prijelazima.

-Platit ću kaznu, jer sam prekršila zakon, ali žalosno je što opet moram prekršiti zakon kad nemamo gdje parkirati!!! – komentar je jedne naše sugrađanke u Facebook grupi Radarska kontrola, koja je ogorčena na ovu situaciju.

-Svako kažnjavanje nije u redu dok se ne riješi problem! Ljudi ne parkiraju tako jer žele nego jer moraju! Preko 12 000 ljudi, a koliko označenih parking mjesta?! – smatra jedan naš sugrađanin, a na njega se nadovezao i drugi:

-Zahvala gradonačelniku i svim suradnicima, pogotovo iz Mokošice, koji ne da nisu napravili NIŠTA u pola mandata u Mokošici, pa tako ni parking, nego onda još šalje policiju da piše kazne…

Građani su ogorčeni, a treba dodati kako je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik, govoreći o problematici parkinga, naglasio kako upravo u Novoj Mokošici uskoro kreće gradnja parkinga sa 70 mjesta.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist