Zanimljivosti

Održan svečani prijem u Židovskoj općini

zidovi ros hasana 1

U prostorijama Židovske općine Dubrovnik danas je održan svečani prijem povodom obilježavanja židovske Nove 5773. godine, Roš Hašane.

Prisutne predstavnike Grada, Županije, vjerskih zajednica, kao i osobe iz javnog života županije pozdravila je predsjednica Židovske općine Dubrovnik Sabina Horović koja je poželjela da se u novoj godini uredi galerija u sklopu sinagoge te da se stavi spomen ploča žrtvama holokausta na židovskom groblju na Boninovu.
 
Ponudivši prisutne tradicionalnim slasticama poput datulja, jabuka u medu i šipka, Horović je poželjela i da se pripadnici židovske zajednice ove godine više aktiviraju na kulturnoj sceni zajednice.
 
Zamjenik župana Frano Skokandić čestitao je Roš Hašanu svim pripadnicima židovske zajednice i obećao da će Dubrovačko-neretvanska županija u okviru svojih mogućnosti potpomoći njihove napore.
 
Predsjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Olga Muratti čestitala je u ime Grada Dubrovnika predsjednici Židovske općine Sabrini Horović i svim sugrađanima židovske vjeroispovijesti čestitala Novu, 5773. godinu i zahvalila im na kontinuiranom i ustrajnom djelovanju u gradu.
 
Svečanom prijemu nazočili su i zamjenik gradonačelnika Niko Šalja te predstavnici katoličke, pravoslavne i islamske zajednice u Dubrovniku.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist