Crna kronika

Određen istražni zatvor Albanicma koji su pretukli dvojicu Konavljana

karasovici granicni

Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je istražni zatvor dvojici Albanaca, koji su proteklog vikenda u koloni za granični prijelaz Karasovići pretukli dvojicu Konavljana, inače oca i sina.
O svemu se priopćenjem oglasio DORH.
-Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku su 29. srpnja 2024., uz kaznenu prijavu, privedena dvojica državljana Republike Albanije (1982. i 2001.) zbog osnovane sumnje da je prvoosumnjičenik počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja iz čl. 323. a Kaznenog zakona te da je drugoosumnjičenik počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja iz čl. 323. a KZ-a u stjecaju s kaznenim djelom teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. KZ-a, a sve u svezi sa čl. 51. KZ-a – ističe se u priopćenju.
Nadalje piše kako postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 27. srpnja 2024., oko 18:30 sati, u mjestu Karasovići, fizički napali 32-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske, odnosno više ga puta udarili rukama i nogama po cijelom tijelu pri čemu je zadobio tjelesne ozljede glave. Osnovano se sumnja da je drugoosumnjičenik, u nakani da teško tjelesno ozlijedi 58-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske, više ga puta udario šakom u predjelu glave i tijela te mu nanio tešku tjelesnu ozljedu.
Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 29. srpnja 2024., predložilo sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika na temelju čl. 123. st. 1. t. 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku što je sudac istrage prihvatio i odredio im istražni zatvor.

Pročitajte još

Buknuo požar u Novoj Mokošici!

Dulist

TJEDNI REKORDER Pijanom vozaču više od 1000 eura ‘po špagu’

Dulist

UHIĆEN KOLUMBIJAC ZBOG PROSTITUCIJE Sebi uzimao 40 posto, a ‘zaposlenici’ ostatak

Dulist