Aktualno

Odluka – ZA ili PROTIV EU

europska unija2427

„Jeste li za članstvo Hrvatske u Europskoj uniji?“ – pitanje je na koje u nedjelju, 22. siječnja 2012. godine ima pravo odgovoriti 4 504 686 hrvatskih birača.

U tijeku su, naime, posljednje pripreme za sutrašnji referendum na kojem će se hrvatski građani moći izjasniti jesu li ZA ili PROTIV članstva Hrvatske u EU, a svoj stav moći će iskazati na jednom od čak 6 644 glasačkih mjesta u Hrvatskoj. Glasovat će se i u inozemstvu i to u 52 zemlje na 106 glasačkih mjesta. Prvo glasačko mjesto već je otvoreno, i tu u 19 sati na Novom Zelandu, dok će glasovanje završiti zatvaranjem glasačkom mjesta u Los Angelesu (SAD) 23. siječnja u 04 sata po hrvatskom vremenu.

Državno izborno povjerenstvo podsjeća sve biračice i birače da radi utvrđivanja identiteta na glasačko mjesto ponesu osobnu iskaznicu ili putovnicu te da korektnim ponašanjem pomognu svojim sugrađanima, članovima odbora za glasovanje da pravilno i točno obave svoju važnu dužnost.
DIP poziva biračice i birače na poštivanje tuđeg prava na tajnost glasovanja te da zahtijevaju da se isto pravo osigura i njima.

Na kraju DIP napominje i kako je izlazak na državni referendum i davanje glasa građansko pravo i dužnost svake biračice i birača. Zato DIP poziva građane na izlazak na državni referendum.

Pročitajte još

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist