Grad

ODGOVOR IZ GRADA DUBROVNIKA ‘Sanacija Ulice Vladka Mačeka jedan je od prioriteta’

cokolino cesta 5

Nakon što smo ove subote na portalu DuLista objavili članak o lošem stanju ceste u Ulici Vladka Mačeka u Čokolinu te o negodovanju stanovnika obzirom da je njena sanacija trebala početi u travnju, stigao nam je odgovor iz Grada Dubrovnika.

Treba na samom početku naglasiti da je redakcija DuLista prije početka pisanja članka, koji je prvotno izašao u tjednom izdanju ove srijede, poslala upit Gradu Dubrovniku po pitanju početka sanacije ceste. No, odgovor nam je, kako smo i naveli, stigao tek ove subote.

Iz Grada Dubrovnika u odgovoru ističu kako su pri kraju izrade izrade projektne dokumentacije, a nakon čega će biti spremni započeti s investicijom uređenja pješačkog nogostupa, asfaltnog zastora te organizacijom parkirališta duž cijele ulice. Projektnim će rješenjem obuhvatiti i uređenje rasvjete kao i poboljšanja na sustavu odvodnje.

-Nakon što projektna dokumentacija bude završena osigurat će se potrebna proračunska sredstva, a Grad Dubrovnik je obnovu i sanaciju navedene ulice postavio kao jedan od prioriteta – navode iz Grada Dubrovnika.

Teška mehanizacija
Podsjetimo, dok se u javnosti pričalo o otvorenju nove Osnovne škole Montovjerna u Čokolinu, stanovnici ovog dijela Grada pitaju se: ‘A što je s cestom?!’. Prometnica koja prolazi kroz ovaj ‘kvart’ u jako je lošem stanju, još od davnih dana. No, dodatna je šteta nastala s obzirom da su njome, tijekom gradnje nove škole, prolazili kamioni s teškim teretom. Njena sanacija je, prema najavama iz Grada Dubrovnika, trebala započeti već u četvrtom mjesecu ove godine.

-Grad Dubrovnik radove sanacije Ulice dr. Vladka Mačeka planira izvesti u 2020., za što su osigurana i sredstva u Proračunu za ovu godinu. Predmetni radovi trebali bi se izvesti početkom travnja 2020. – poručili su iz Gradske uprave na upit DuLista u siječnju ove godine. Tada su radovi još uvijek bili u tijeku na Osnovnoj školi Montovjerna, točnije oni na uređenju okoliša i izgradnji parkinga te je korištena teška mehanizacija.

Odmah po završetku ovih radova započet će se s radovima sanacije Ulice dr. Vladka Mačeka. Završetak radova na uređenju okoliša i parkinga osnovne škole očekuje se krajem ožujka 2020. – stalo je tada u odgovoru iz Grada Dubrovnika početkom godine. Naravno, u obzir treba uzeti kako se u međuvremenu odvio ‘lockdown’ zbog koronavirusa, no sad je rujan, i prema viđenom – ništa se nije poduzelo.

DuList je porazgovarao s pojedinim stanovnicima ovog dijela grada, a što su nam rekli, pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist