Sport

ODBOJKA Juniorke Dubrovnika doprvakinje Dalmacije

odbojka juniorke

Juniorke ŽOK Dubrovnika osvojile su drugo mjesto na Juniorskom prvenstvu Dalmacije, koje se 22. i 23. prosinca održalo u Zadru u organizaciji OK Zadra.

-Kao prošlogodišnje prvakinje ovog istog prvenstva potvrdile smo da nam je mjesto na vrhu u ovoj kategoriji natjecanja. Nakon puna dva sata odlične i borbene igre, protiv iskusne ekipe OK Zadar koja se u istom sastavu natječe u Prvoj A ligi, ravnopravno smo se nosile do zadnjeg poena. Sam rezultat govori koliko je bilo napeto u finalu, u petom setu Zadranke su bile bolje za nijansu, te s rezultatom 16:14 zauzele prvo mjesto. Sve pohvale našim curama koje su ostavile srce na terenu i na ovom turniru imale četiri pobjede i samo taj jedan poraz s dva poena razlike – ističu iz ŽOK Dubrovnika.

Mlade Dubrovkinje su u svojoj skupini slavile protiv OK Splita s 2:1 i OK Kaštel Lukšića 2:0, u četvrtfinalu s 2:0 prošle OK Trogir, a u polufinalu OK Sinj s 2:0.

-Zasluženo smo prošli u finale, što ujedno znači i prolaz na Državno juniorsko prvenstvo među osam najboljih u Hrvatskoj koje se održava u Osijeku od 12 do 14. siječnja 2018. Potvrdu da imamo kvalitetne igračice dokazuju i pojedinačne nagrade. Za najbolju igračicu nagradu je dobila Ivana Marinović, najbolji srednji bloker je Orsula Štaka, a libero Petra Putica. Trenerice Mirjana Vreća i Marina Radić su jako ponosne na sve cure koje su svojom igrom pridonijele ovom uspjehu – kažu iz ŽOK Dubrovnika.

ŽOK Dubrovnik u Zadru je nastupio u sastavu: Ivana Marinović, Gabriela Stipanović, Ana Matuško, Ana Matušic, Orsula Štaka, Hana Dilberović, Petra Putica, Đive Turajlić, Ivana Ivaniš, Nikolina Tomašević, Martina Vreća, Azra Mehić, Katija Vuličević i Mara Šilje.

Foto: Facebook ŽOK Dubrovnik

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist

Ministarstvo: Hrvatski vaterpolisti neće igrati u Kotoru dok bazen nosi ime zapovjednika straže logora Morinj

Dulist

NEMA KVALIFIKACIJA Prijave za Divlju ligu do 3. kolovoza

Dulist