Aktualno

Obnova Akvarija u sklopu nove turističke ponude Dubrovnika

institut akvarij02

Sveučilište u Dubrovniku, Institut za more i priobalje, kao glavni partner, potpisalo je Ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU za projekt pod nazivom ‘Explore Cross-border Aquatic Biodiversity’ –  EXChAngE. Projekt je započeo 15. kolovoza 2020. i trajat će 24 mjeseca, a u njemu sudjeluju i partneri iz Bosne i Hercegovine (Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije i Javna ustanova Parka prirode „Hutovo Blato“) te iz Crne Gore  (Institut za biologiju mora Sveučilišta u Crnoj Gori i Turistička zajednica Kotor).
Kako javljaju sa Sveučilišta u Dubrovniku, glavni je cilj projektu jačanje i diversifikacija turističkih ponuda kroz istraživanje prekogranične vodene biološke raznolikosti kako bi se omogućilo bolje upravljanje i održivo korištenje  kulturnog i prirodnog nasljeđa. Planirano je razviti novu turističku ponudu u Dubrovniku – turističku rutu Dubrovnik i Akvarij Dubrovnik, koji će se, u sklopu ovoga projekta, rekonstruirati.
Razvijat će se, naime, novi turistički proizvod – Blue Pass, koji će omogućiti posjete novim tematskim rutama s poboljšanom infrastrukturom i privlačiti više turista u područjima: Dubrovnik i Akvarij Dubrovnik (Hrvatska), Kotor i Akvarij Boka (Crna Gora), Aqua Path Hutovo Blato i Stari most i rijeka Mostar Neretva (Bosna i Hercegovina). Ovo će biti prvi pokušaj stvaranja takvog prekograničnog turističkog proizvoda.
Početni sastanak projekta EXChAngE održan je 11. rujna 2020. u Kotoru, a na sastanku je potpisan Sporazum o partnerstvu, imenovana su upravljačka tijela projekta i razgovaralo se o planiranim aktivnostima s kojima je projekt pokrenut.

Ukupni proračun projekta je 1,7 milijuna eura uz sufinanciranje EU od 1,4 milijuna eura.

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist