Aktualno

NULA NAM NEĆE BITI DALEKO Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

bura056

Sljedećih će dana biti hladnije nego tijekom blagdana te vjetrovitije, posebice za vikend, kada će na Jadranu često jaka bura, gdjegod i olujna, onemogućavati normalno prometovanje! Temperaturni ‘minusi’ na kopnu su sigurni – ne samo jutarnji, nego u gorju gdjekad i cjelodnevni, a blizu 0 °C bit će i blizu mora, piše HRT.

Pritom će do ponedjeljka biti dosta oblaka iz kojih će na Jadranu većinom tijekom petka mjestimice pasti malo kiše, a na kopnu će biti najprije ponegdje slabe kiše, zatim gdjegod i lepršanja snježnih pahulja, koje uglavnom u gorju mogu stvarati tanji pokrivač.

Početkom novoga tjedna velika je vjerojatnost suhog vremena i slabljenja bure pa će, prema trenutačnim prognozama, dočecima na otvorenom smetati samo na kopnu mjestimična magla i česti “minusi”. Srećom, vjerojatno ne onakvi kakve još neki pamte posljednje noći 2014. godine.

Tijekom vikenda u unutrašnjosti osjetno hladnije, a mjestimice je velika vjerojatnost i slabog snijega, osobito u subotu. Puhat će umjeren do jak sjeverac i sjeveroistočnjak. Od ponedjeljka sunčanije, vjetar će oslabjeti, a ujutro biti još hladnije. Danju pak od utorka toplije, a s pritjecanjem toplog zraka po visini i stvaranjem inverzije, raste i vjerojatnost magle.

Na Jadranu u danima koji slijede sve više sunca. Unatoč tome do ponedjeljka će biti osjetno hladnije, a dojam hladnoće pojačavat će jaka, osobito podno Velebita i olujna bura. Zbog nje treba tračunati i na poteškoće u cestovnom i pomorskom prometu. U ponedjeljak će bura početi slabjeti, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. DHMZ-a.

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist