Grad

NOVO RJEŠENJE SPORNE PREGRADE Ovako danas izgleda blagajna na Kneževom dvoru

vrata blagajna knezev dvor 2

Dubrovački muzeji pronašli su drugo rješenje za pomičnu pregradu na bočnim, tzv. Vratima milosti na Kneževom dvoru, na blagajni, a koja je svojim izgledom proteklih dana uzburkala gradske duhove. Ova blagajna je podsjetimo, najprije bila bijele boje da bi je Muzeji samo dan nakon opiturali u zelenu. Gradonačelnik Mato Franković na svome se Facebooku osvrnuo na izgled vrata te je istaknuo kako Dubrovački muzeji imaju do ponedjeljka rok da ‘uklone ovo ruglo’. Iz ove ustanove u kulturi poslušali su, izgleda, gradonačelnikovo upozorenje te su bočnu pregradu ‘uvukli’ unutar prostorije.

Podsjetimo, pisali smo kako su Vrata svojim izgledom, a i bojom, vrata odudarala od dubrovačke tradicije i zaštićene spomeničke baštine, kakav Dvor jest. No, ono što je začuđuje jest činjenica kako je sve to postavljeno uz ‘amen’ dubrovačkih konzervatora! Kako je za DuList naveo pročelnik Konzervatorskog odjela u Dubrovniku Antun Baće, riječ je o pomičnoj pregradi koja je postavljena s unutrašnje strane bočnih vrata (tzv. Vrata milosti).

-Riječ je o pomičnoj pregradi koja se uklanja kada se ta vrata zatvaraju, nakon završetka radnog vremena navedene muzejske ustanove. Postavom pomične pregrade s unutrašnje strane vrata nije prouzročena šteta na kulturnom dobru – zaključuje Baće. Inače, riječ je o blagajni za prodaju ulaznica Kulturno-povijesnog muzeja Dubrovačkih muzeja u Kneževu dvoru.

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist