Aktualno

Novo istraživanje Europskog doma Dubrovnik

eu1

Kodeks savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata na lokalnoj razini predstavit će se 23. Siječnja u Velikoj vijećnici s početkom u 12 sati.

Istraživanje o provođenju Kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata na lokalnoj razini provela je udruga „ODRAZ – Održivi razvoj zajednice“ iz Zagreba u suradnji s četiri udruge s područja Međimurske, Zagrebačke, Šibensko-kninske i Dubrovačko-neretvanske županije, a partner je bio i Europski dom Dubrovnik.

Predstavljanje rezultata istraživanja o provođenju izložit će Adriana Kremenjaš-Daničić – predsjednica Europskog doma Dubrovnik, Mirjana Beg – viša savjetnica u Upravnom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, Ana Marija Pilato – koja je sudjelovala u pripremi i provedbi istraživanja u Dubrovniku i Veloj Luci te predstavnice i predstavnici organizacija civilnog društva koji su sudjelovali u provedbi istraživanja na području grada Dubrovnika.

Ciljevi istraživanja bili su ispitati provode li devet odabranih jedinica lokalne samouprave spomenuti Kodeks i ako da, na koji način; utvrditi koliki su kapaciteti udruga za uključivanje u proces savjetovanja sa zainteresiranom javnošću i izraditi preporuke za poboljšanje ovoga procesa za sve dionike na lokalnoj razini.

U provedbi istraživanja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji sudjelovale su udruge s područja grada Dubrovnika i općine Vela Luka te predstavnici dotičnih jedinica lokalne samouprave.

 
 

Pročitajte još

ZAGREB, DUBROVNIK, HODOČAŠĆE…. Šuica na službena putovanja potrošila 360 tisuća eura

Dulist

ZRINKA RUDEŽ Horde turista ugrožavaju pravo stanara na dostojanstven život. Da, podržavam novi Zakon!

Dulist

PROCURIO DOKUMENT Šuica će se u Komisiji baviti priuštivim stanovanjem, zdravstvom ili socijalni pitanjima

Dulist