Grad

NOVI TREND Stolice za rezervaciju ‘zastarile’, vozači parking našli u traci za prestrojavanje

9

Već je opće poznato kako je u Dubrovniku tijekom sezone grad prepun automobila, a parking mjesta je nedovoljno. Iako su se u određenim dijelovima grada izgradila nova parkirališta i dalje se nailazi na probleme. Pojedinci su vrlo domišljati pa mjesto za parkirati svoje limene ljubimce u pojedinim gradskim naseljima često znaju ‘rezervirati’ stolicama, metlama, šticama… No, pojavio se i novi trend. Naime, jedan naš sugrađanin ukazao nam je na problem koji se događa u ulici Iva Vojnovića. Traku za prestrojavanje pojedini vozači, i to uglavnom navečer, koriste kao parking!
-Kada izlazite iz ulice dr. Vladka Mačeka na ulicu Iva Vojnovića tu se redovno svakodnevno nalaze parkirana vozila u traci koja služi za prestrojavanje te skretanje u navedenu ulicu iz smjera hotela Lera – upozorio je sugrađanin koji je htio ostati anoniman te dodao kako najveći problem stvara nepreglednost ceste koja povećava rizik od sudara, a naročito kada je nevrijeme.
-U više navrata sam imao situaciju gdje nisam mogao vidjeti ima li vozila s lijeve strane, smjer hotela Lera, te se doveo u neugodnu situaciju gdje sam morao ubrzano krenuti u desnu stranu, a na kojoj se nalazi zebra na kojoj se u tom trenutku može netko nalaziti – kazao je zabrinuti sugrađaninparking 4Traka za prestrojavanje

Iako je policija u više navrata obaviještena, ‘nema nikakvog pomaka’, kako je rekao. Koliko je dojava bilo te na koji način su vozači sankcionirani pitali smo policiju.
-Policijska postaja Dubrovnik ima evidentiranih pet prekršaja nepropisnog parkiranja u Ulici Iva Vojnovića u Dubrovniku. Nepropisno parkiranje u navedenoj ulici je, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, kažnjivo novčanom kaznom od 30 eura – priopćili su iz PU dubrovačko-neretvanske županije.

Također, istaknuli su kako je za promet u mirovanju nadležno Prometno redarstvo Grada Dubrovnika.
-Prometno redarstvo u posljednjih 15-ak dana imalo je jednu dojavu vezanu za nepropisno parkiranje na navedenoj lokaciji. Izlaskom na teren zatečeno je jedno vozilo nepropisno parkirano te je sačinjeno izvješće o počinjenom prekršaju. Propisana kazna za ovu vrstu prekršaja je 30 eura, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama – priopćili su iz Prometnog redarstva.

A u slučajevima kada oni nisu u mogućnosti izaći na dojavu istu preuzimaju službenici Postaje prometne policije Dubrovnik, tako su od početka godine zaprimili ukupno 2400 dojava građana.
-Kao što sama brojka govori, radi se o uistinu velikom broju dojava, što je sasvim očekivano s obzirom na prometnu infrastrukturu Dubrovnika i šire okolice. Policija je dužna reagirati na svaku zaprimljenu dojavu osobno ili na način da je proslijedi nadležnoj ustrojstvenoj jedinici, u ovom slučaju Prometnom redarstvu Grada Dubrovnika – zaključili su iz PU DN.

Međutim, problem nije samo na Vojnoviću. Nepropisno parkirana vozila redovito ćete naći i u ulici kneza Domagoja, odnosno ispred ‘Maskerona’. Tamo se za parking, naime, koristi lijeva strana prometne trake koja uopće nije predviđena za parkiranje niti ima označenim parkirnih mjesta!

Foto: Ivan Pozniak 

 

Pročitajte još

[FOTO] Postavljena nova prometna signalizacija na potezu od Boninova do Pila

Dulist

Počeli radovi na izgradnji Boćarskog doma ‘Đuro Miletić’

Dulist

Od ponedjeljka se pojačava vozni red ‘petice’, 24 umjesto 13 polazaka

Dulist