Aktualno

NOVI PROGRAM KINEMATOGRAFA DUBROVNIK Što pogledati u kinima?

Kino Sloboda Dubrovnik

Najmlađi naši sugrađani u kino tjednu od četvrtka, 2. svibnja, mogu uživati u novom sinkroniziranom crtiću ‘Nerazdvojni’. Scenaristi velikog hita ‘Priča o igračkama’ donose zabavnu avanturu o dva nerazdvojna prijatelja, napuštenom plišanom medvjediću i lutku beskrajne mašte. Osim ovog novog naslova tu su i dalje ‘Miraculous film: Pustolovine bubamare i crnog mačka’ i ‘Priča o leptiru’.

Ostali novi naslovi u kinu Slobodi su: uzbudljiva drama ‘Izazivači’ vizionarskog redatelja Luce Guadagnina, poznatog po svom jedinstvenom smislu za estetiku, s briljantnom Zendayom u glavnoj ulozi te kriminalistički triler ‘Odlazak plaćenog ubojice’ s Michaelom Keatonom i Alom Pacinom.

U kinu Visia prikazuje se dugoočekivani film ‘Savršeni dani’ novo remek-djelo velikog njemačkog redatelja Wima Wendersa koje slovi za njegov najbolji naslov ovog stoljeća. Uz osvojene dvije nagrade u Cannesu, Wendersovo djelo nominirano je za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg međunarodnog filma!

Kinematografi Dubrovnik priključili su se projektu ‘Mjesec našeg filma: 70 godina filmskih festivala u Hrvatskoj’. Projekt u organizaciji HAVC-a zamišljen je kao program koji za cilj ima publiku provesti kroz najsvjetlije trenutke domaće kinematografije podsjećajući je na neke od najuspješnijih i omiljenih filmova uz koje su odrastali. U petak, 3. svibnja u Dvorani Visia na programu je film iz 1959. godine ‘Vlak bez voznog reda’ u sjećanje na nedavno preminulog redatelja Veljka Bulajića. Žene iza kamere dio je istog projekta koji u srijedu, 8. svibnja donosi dva kratka naslova i to ‘Terarij’ redateljice Hane Jušić i ‘Anine pjesme’ redateljice Vlatke Vorkapić. Ulaz na filmove u sklopu programa Mjesec našeg filma je slobodan.

Cijeli program novog kino tjedna pogledajte ovdje.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

POVEĆANA SREDSTVA ZA KULTURU Raspisan poziv za predlaganje kulturnih programa za 2025. godinu

Dulist

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist