Aktualno

Normaliziran promet u Županiji

branko pureca prsa

Stožer za zaštitu i spašavanje Dubrovačko-neretvanske županije održao je danas sastanak,

a kontaktirani su i predstavnici Stožera ugroženih gradova i općina s područja Pelješca i doline Neretve kao i predstavnici stručnih službi.

Prema podacima stožera, glavnina prometa u našoj županiji odvija se nesmetano i uz obveznu zimsku opremu, promet je mjetimično otežan na manjim lokalnim, seoskim cestama. Opskrba vodom i hranom uredno se obavlja. Prema izvješću HGSS-a stanice Dubrovnik tijekom današnjeg dana imali su više uspješnih intervencija, dostavljaja ljekove i hrane, kao i transporta osoba iz odsječenih zaseoka. U svojim intervencijama surađuju s Crvenim križom.

Prema izvješću HT-a tijekom dana je uspostavljeno uredno funkcioniranje svih baznih stanica koje su bile ugrožene zbog nestanka električne energije. Mobilne i fiksne veze su cijelo vrijeme bile u funkciji.

Prema izvješću Elektrojuga Dubrovnik popravljen je Dv10kv Kuna Pelješka te je u puštena struja tako da je veći dio Pelješca opskrbljen električnom energijom osim naselja Crkvica , Brijesta , Žuronja, Pještat , Blaževo i Luka, a za ovaj dio popravak se očekuje sutra.

Žuljana je također opskrbljena električnom energijom. Prema izvješću HEP-a, Operatora distribucijskog sustava , Elektrodalmacije Rogotin i Komin su bez električne energije te se radi na lociranju i otklanjanju kvara. Klek je bez električne energije te će se tijekom sutrašnjeg dana uspostaviti redovna opskrba, navodi se u priopćenju kojega potpisuje načelnik Stožera, zamjenik župana Frano Skokandić.

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist