Grad

NEOMETAN PRISTUP Grad sufinancira podiznu rampu za zgradu HZZ-a

HZZrampa6

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar potpisali su ugovor o donaciji za sufinanciranje nabave ugradnje vertikalno podizne rampe, radi osiguranja pristupa osobama s invaliditetom i osobama otežane pokretljivosti upravnoj zgradi Područnog ureda HZZ-a Dubrovnik. Vrijednost potpisanog ugovora je 124.975,00 kuna.

-Više smo puta isticali kako je osobama s invaliditetom bitno osigurati neometan pristup zgradama javnog karaktera. Ova će zgrada sada to dobiti i vjerujem da ćemo u skoroj budućnosti sa svima onima koji nemaju riješeno pitanje pristupa isti osigurati – rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Upravo su osobe s invaliditetom jedna od ciljnih skupina s kojima radi HZZ, a nakon ugradnje ove rampe, što je predviđeno za 15-ak dana, bit će im olakšan i pristup samoj zgradi Zavoda.

-Ovom prilikom zahvaljujem Gradu Dubrovniku, na čelu s gradonačelnikom Frankovićem, što su prepoznali potrebu za izgradnjom pristupne rampe. Važno je istaknuti da HZZ na području Dubrovačko-neretvanske županije provodi niz aktivnosti, a jedna od ciljnih skupina koje želimo uključiti su i osobe s invaliditetom i možemo reći kako smo tijekom ove godine zaposlili 74 osobe s invaliditetom s područja DNŽ – kazao je ravnatelj HZZ-a Ante Lončar.

Iznio je također i podatke o stopi nezaposlenosti u Gradu Dubrovniku, koja iznosi tek 3,4 posto te najavio kako će se od iduće godine raditi na sustavu rješavanja radnih dozvola.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist