Grad

Nema glasovanja o garaži, taksistima, dodano čak 14 točaka dnevnog reda

vijece upu bulic0002

Vijećnik HL Maro Kristić tražio je povlačenje točke o dopuni Odluke o autotaksi prijevozu jer smatra kako se ona neopravdano poziva na zakonsku normu po kojoj komunalni redari mogu zabraniti taksistima dolazak na taksi stajalište.
”Konzultirao sam se s resornim Ministarstvom i oni se slažu kako ovakva odluka nije sukladna zakonu. Podržavam uvođenje reda, ali ne ovako”, rekao je Kristić.
SDP-ova Tatjana Šimac Bonačić tražila je da se danas na dnevnom redu ne nađe točka o javnoj garaži jer kako je istaknula iz tripartitnog ugovora ne proizlazi da za Grad Dubrovnik nakon jednokratne isplate od 40 milijuna kuna prestaju sve obveze za Grad.
”Vidjeli smo nekoliko verzija tog sporazuma i to je mutno područje. Nemamo ništa protiv ako će se zaključiti sva potraživanja, ali to se ne iščitava iz ovog sporazuma”, rekla je Tatjana Šimac Bonačić.
Gradonačelnik Vlahušić je skinuo Odluku o autotaksi prijevozu, a što se tiče točke o javnoj garaži je rekao kako će se taj Sporazum staviti na znanje, a kako će se o tome glasovati na sljedećoj sjednici.
Također dnevni red je dopune sa 14 dodatnih točaka.

Pročitajte još

OBAVIJEST HEP-A Gornji Kono u srijedu bez struje

Dulist

NEUREDNA I ZAPUŠTENA ŠIPANSKA LUKA Može li to bolje?

Dulist

STANOVNICI U ZIDINAMA LUDE ZBOG ŽOHARA Sanitat: Dezinsekcija je provedena prošli tjedan

Dulist