Županija

[NEĆE PLACU U GRUŽU, ALI BI MOGLI LUČINO RAZDOLJE] Odabran novi projektant i izvođač radova za Centar za gospodarenje otpadom

cgo naslovna lucino razdolje

Zajednica ponuditelja Magnum supra d.o.o. i Elektrocentar Petek d.o.o. odabrani su kao projektanti i izvođač radova za Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje.

Upravo je ova zajednica ponuditelja uložila žalbu na odabir projektanta i izvođača – zajednice ponuditelja Hering d.d., Široki Brijeg, Elcom d.o.o., Tuzla i Enova d.o.o. iz Sarajeva kojeg je u travnju ove godine odabrala Agencija za gospodarenje otpadom. Bodovanje stručnosti i referenci u postupku bio je glavni faktor žalbe, a DKOM je prihvatio obrazloženje novoodabranih ponuditelja. Tako je 27. svibnja ove godine poništio odluku o odabiru izvođača i projektanta radova. Agencija za gospodarenje otpadom morala je ponoviti postupak odabira ali i tvrtkama koje su se žalile isplatiti 100 000 kuna.

Prvim danom kolovoza napravljen je novi odabir – zajednica ponuditelja Magnum supra i Elektrocentar Petek. Ova ‘kombinacija’ Dubrovčanima je poznata i kao prvi odabir za Grušku placu, no proteklog tjedna Sanitatova odluka o odabiru njih je poništena.

Ponovno su moguće žalbe na javnu nabavu, a one se moraju izjaviti u roku od 10 dana od primitka odluke o odabiru. Ukoliko odabir prođe bez žalbi, početak izvršenja ugovora može se očekivati već u rujnu 2022. godine.

Procijenjena vrijednost javne nabave za Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje je više od 245 milijuna kuna.

Pročitajte još

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist