SportUrednički izbor

NE TREBAJU COVID POTVRDE ZA BAZEN Klaić: ‘Prostori u kojima se odvijaju sportske aktivnosti nisu službene prostorije’

bazen02
Zašto građani Dubrovnika moraju predočiti europsku Covid potvrdu pri ulasku na bazen u Gružu u svrhu rekreacije, dok građani Zagreba to ne moraju kada u iste svrhe idu na bazene Mladost i Svetice, što jasno stoji u obavijesti na službenim Facebook stranicama tih bazena te na stranicama Upravljanje sportskim objektima Zagreb – istaknuo je u pismu našoj redakciji sugrađanin (podaci poznati redakciji). Pritom je napomenuo da je stožer na press konferenciji, vezanoj uz najnovije mjere, eksplicitno naglasio da bazeni, teretane i sportska borilišta ostaju otvoreni za građane u svrhu rekreacije bez potrebe za predočenjem kovid potvrde.
-Ova situacija je diskriminatorna te pokazuje da se odluke stožera ne provode na nacionalnoj razini – rekao je čitatelj.
‘Nisu službene prostorije’
Obratili smo se JU Športski objekti Dubrovnik po ovom pitanju. Ravnatelj Ustanove Lukša Klaić ističe da je od Stožera civilne zaštite RH zatraženo dodatno tumačenje vezano za status bazena i drugih sportskih objekata u kojima se odvijaju sportske aktivnosti.
-Dostavljeno je tumačenje prema kojem prostori u kojima se odvijaju sportske aktivnosti i natjecanja nisu službene prostorije u smislu Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova te da se obveza testiranja uvedena Odlukom ne odnosi na sportaše, trenere i drugo osoblje koje sudjeluje u sportskim treninzima i natjecanjima koja se organiziraju u sportskim objektima bez obzira na to tko njima upravlja ili tko je njihov vlasnik – rekao je Klaić.

-Slijedom navedenog Ustanova Sportski objekti će postupati sukladno navedenoj uputi, a uz poštivanje važeće Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 – istaknuo je.

Pročitajte još

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca