Kultura

Naš Marin Ivanović povjerenik paviljona BiH na jubilarnom Venecijanskom bijenalu

ivanovic 1

Za povjerenika Paviljona Bosne i Hercegovine i kustosa izložbenog projekta na 60. Venecijanskom bijenalu suvremene umjetnosti imenovan je Marin Ivanović, ravnatelj Muzeja moderne umjetnosti Sveučilišta u Mostaru. Veliko je to priznanje, čast i odgovornost našem sugrađaninu koji je dubrovačku adresu, upravo zbog posla, zamijenio mostarskom. O koliko značajnom angažmanu je riječ ponajblje svjedoči činjenica da je riječ o najstarijoj i najprestižnijoj svetskoj izložbi, a u tijeku je postavljanje paviljona BiH kojim naš Marin rukovodi uz pomoć svojih suradnika.
S ponosom čestitamo!

ivanovic 2

-Projekt ‘Mjera mora’ je kiparska prostorna instalacija koja tematizira mediteranski identitet Bosne i Hercegovine i ima za cilj osnažiti svijest o pripadnosti Bosne i Hercegovine mediteranskim državama, povezujući suvremenu umjetnost s tezama Fernanda Braudela o tome da se duh Mediterana duže čuva u zaleđu, u našem slučaju u Hercegovini, nego uz samo more, kao i s napisima Predraga Matvejevića o tome kako se ‘Mediteran prostire tamo dokle raste maslina’. ‘Mjera mora’ postavlja se u Palači Zorzi koja je sjedište regionalnog ureda UNESCO-a i trajat će tri dana – otkrio nam je Ivanović.
Radnu skupinu Paviljona Bosne i Hercegovine dočekala je direktorica regionalnog ureda UNESCO-a Magdalena Landry sa suradnicima Benedettom Colasanti i Mohammadom Taufiqom. Paviljon će se otvoriti 18. travnja u 18 sati, a tijekom tri dana bit će otvoreni paviljoni 90 država svijeta i središnja izložba glavnog kustosa u Giardinima. Izložba ‘Mjera mora’ će biti postavljena do kraja studenog ove godine.

Foto: Privatna arhiva

ivanovic 3

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist