U 67. godini života napustio nas je kulinarski akademik gospar Božo Lučić.
Rođen je 1950. godine, a nakon završene Ugostiteljske škole u Dubrovniku, smjer kuhar, upisuje školu za VKV kuhare te polaže Majstorski ispit. Godine 1977. položio je i ispit za predavača kuharstva s uključenom pedagogijom i metodikom nastave u ugostiteljstvu i hoteljerstvu. Osim četerdesetogodišnjeg radnog iskustva u HTP Cavtat, vodeće pozicije u kuhinji obavljao je u restoranima diljem Hrvatske, Njemačke te u Beogradu i Sarajevu.
Redovito je pisao za lokalne novine, poglavito o izvornim jelima, a uspješno je radio upravo na očuvanju autohtonih jela dubrovačkog kraja.
Godine 2010. na Danima hrvatskog turizma bio je proglašen za najboljeg hrvatskog kuhara, a potom je postao doživotnim članom Hrvatske kulinarske akademije.
Izvadak iz životpisa: Hrvatski kuharski savez