Aktualno

NAKON 12 GODINA Libertas povećava cijenu karte kupljene u autobusu

autobusi pile libertas

Libertas povećava cijenu karte kupljene u autobusima na gradskim linijama! Kako javljaju iz javnog gradskog prijevoznika, od ponedjeljka, 1. srpnja 2024. doći će do korekcije cijene karte kupljene u vozilu na području Grada koja će koštati 2,50 €, umjesto dosadašnjih 1,99 €. Posljednja korekcija ove vrste karte, napominju, bila je prije više od dvanaest godina, točnije 15. svibnja 2012. godine.
-Važno nam je da se naši vozači mogu u maksimalnoj mjeri fokusirati na vožnju i na sigurnost putnika i ostalih sudionika u prometu, pogotovo u ljetnim gužvama kada je potrebno mnogo koncentracije. Izraženijom diferencijacijom cijena u vozilu i izvan vozila želimo dodatno potaknuti putnike na kupnju karte izvan autobusa, što će dovesti do smanjenja gužvi pri ulazu u autobus, kraćeg zadržavanja autobusa na stajalištu za ukrcaj putnika i time bržeg prometovanja linije i održavanje voznog reda – objašnjavaju iz Libertasa.
Također naglašavaju kako građani Dubrovnika najmanje kupuju kartu u vozilu te neće biti pogođeni ovom korekcijom jer cijene ostalih vrsta karata, pretplatnih i pojedinačnih, kupljenih putem ostalih kanala prodaje (kiosci Libertasa, Tiska, autobusni kolodvor) ostaju nepromijenjene. Dodatno, Grad Dubrovnik je svojim ranijim odlukama u cijelosti preuzeo plaćanje pokaza za 78 posto sugrađana (umirovljenici, osnovnoškolci, srednjoškolci i sl.).

Pročitajte još

PANTAGANA ŠOKIRALA PROLAZNIKE Mrtva plutala uz rivu u Gruškoj luci

Dulist

‘ŠTEKAJU U DVA PODRUČJA’ Sveučilište dobilo rok za ukloniti nedostatke uočene u reakreditacijskom postupku

Dulist

DONACIJA ROTARY CLUBA DUBROVNIK Dom Maslina dobio gotovo 200 kvadrata novih podnih obloga

Dulist