DuList IN

Najveći stručnjaci stižu na prvi Aklapela Masterclass

Dubrovnik, 26.04.2014. Aklapela

Dubrovnik očekuje gotovo 100 klapskih voditelja i pjevača na svom prvom Aklapela Masterclassu koji će se održati ovaj vikend u hotelu Astarea u Mlinima od petka, 06. veljače do nedjelje 08. veljače 2015.

Umjetnički voditelj festivala Aklapela dr. sc. Joško Ćaleta, ujedno i kreator programa Masterclassa svoje znanje iz etnomuzikologije, glazbene pedagogije će podijeliti s klapašima kroz niz radionica i predavanja.

Predavači koje će ugostiti prvi dubrovački klapski masterclass su redom ikone klapske pjesme u Hrvatskoj, istinski znalci i zaljubljenici u istu, sa nepresušnim znanjem, specijalizirani za pojedini izričaj. Polaznici prvog klapskog masterclassa imat će priliku tako poslušati predavanja i sudjelovati u radionicama koje će voditi Nikola Buble, dirigent, crkveni orguljaš i etnomuzikolog, Regens chori crkve benediktinskog samostana Sv. Nikole u Trogiru od 1980. godine, renomirani stručnjak za liturgijski i paraliturgijski narodni glazbeni izričaj, inače redoviti profesor Umjetničke akademije u Splitu, zatim maestro Rajmir Kraljević, dirigent, aranžer i skladatelj, glazbeni voditelj i dirigent svih sekcija KUD-a Filip Dević i Jedinstva iz Splita, voditelj klapa DC, Janus i Solin. Radionice će držati i naš sugrađanin, Krešimir Magdić, glazbenik, glazbeni urednik i producent, skladatelj, obrađivač, melograf, klapski pjevač i voditelj, zatim Ante Rados, višestruko nagrađivani autor, klapski voditelj i pjevač koji se posebno istaknuo vodeći klape Fortunal i Crikvenica s kojima je osvajao najprestižnije nagrade. Svoja znanja s klapašima će podijeliti i Marko Rogošić, koautor kandidature za zastitu hrvatskih klapa pod UNESCO, te Mojmir Čačija, producent klapskog pjevanja,skladatelj i voditelj klape Sinj.

Masterclass završava u nedjelju s okruglim stolom, a klape ponovo očekujemo u Dubrovniku od 10.- 12. travnja na festivalu Aklapela, koji već brodi četvrtu godinu zaredom.

Aklapela Masterclass je još uvijek otvoren za sve zainteresirane, a više informacija možete dobiti na www.aklapela.hr ili na 448-180.

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist

[RAZGOVOR] Leona Miletić-Dri: Ljubav prema glazbi naslijedila sam od babe Đoke

Maris Guca