Kultura

Najbolji hrvatski kratki filmovi u Slavici

Kava s dzemom 100813

U sklopu filmskog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara bit će prikazano šest najboljih hrvatskih kratkih filmova prikazanih na Festivalu igranog filma u Puli večeras, 10. kolovoza s početkom u 21:30 sati u ljetnom kinu Slavica.

Film „Jazavci“, redatelja Luke Tokića u trajanju 9 minuta prikazuje odnos cure i dečka koji prolaze kroz igru zavođenja u ranojutarnjim satima no sve poremeti jedan bezazleni telefonski poziv, a kako izgleda dobro uigrani doručak vidjet ćemo u petominutnom filmu „Kava s džemom“. 

Šesnaestominutna drama redatelja Gorana Ribarića „Planina“ ocrtava odnos kćeri i majke koje tijekom ljetovanja pokušavaju obnoviti odnos uzrokovan problemima zajedničke prošlosti, a priču o dva otuđena brata blizanca u jedanaest minuta donosi film Gorana Odvorčića „Why Won't You Hug Your Brother“, dok „Susret“, redateljice i producentice Ane Cvitaš, prati tok misli koje majka dijeli sa svojim nerođenim djetetom. Posljednji će biti prikazan petnaestominutni film „Puške i barbike“, redatelja i producenta Vedrana Marjanovića, niskobudžetna akcijska komedija koja u nekim segmentima parodira američke buddy komedije, a govori o majci i kćeri koje se pokušavaju izvući iz loše situacije pri čemu im sve otežava njihov loš odnos.

Filmski program 64. Dubrovačkih ljetnih igara ostvaren je u suradnji s Dubrovačkim kinematografima i pod pokroviteljstvom Croatia osiguranja, a ulaznice za sve projekcije dostupne su na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na blagajnama Igara u Festivalskoj palači i na Stradunu te na kino ulazu dva sata prije projekcije po cijeni od 30 kuna.

Pročitajte još

Tribina o dubrovačkoj ambijentalnosti: Prošlost i sadašnjost

Dulist

Brass & Percussion septet DSO-a na Osječkom ljetu kulture

Dulist

KONCERT KOJI SE NE ZABORAVLJA Glazbena čarolija Max Emanuel Cenčić i Latinitas Nostra

Dulist