Zanimljivosti

Na Sveučilište opet navala

sveuciliste studenti004

Nedavno je na Sveučilištu u Dubrovniku završen postupak upisa u prvu godinu preddiplomskih studija za akademsku godinu 2013./2014. Zanimalo nas je koliko je ukupno studenata iskazalo želju  za studiranjem na našem sveučilištu,

te smo odgovor potražili na službenim stranicama fakulteta te u Službi za odnose s javnošću.

– Od ukupne upisne kvote, a u prvom, srpanjskom roku, od 359 mjesta za redovite studente, kroz sustav Državne mature upisalo se njih 278. Valja naglasiti da se nastavlja povećani interes za upis na pomorske studije – studije Nautika, Brodostrojarstvo i Pomorske tehnologije jahta i marina, pa su popunjena sva mjesta a velik broj prijavljenih kandidata nije se mogao upisati – ističu na stranicama Sveučilišta.
Osim pomorskih smjerova, velik interes i ove godine vlada za studije Poslovne ekonomije, a posebno smjerove Marketing, Turizam i novi studijski smjer – IT menadžment.
Mediji i kultura društva bio je prvi izbor za fakultet čak dvostruko više kandidata nego što je to omogućeno upisnim kvotama, a studiji koji su 'dupkom puni' su i Elektrotehničke i komunikacijske tehnologije u pomorstvu, te Restauracija.

Gdje je slobodno?

Slobodnih mjesta ostalo je na stručnim studijima Financijski menadžment i Sestrinstvo gdje se svi kandidati upisuju u statusu izvanrednih studenata.
I ove godine za sve studijske programe prijavio se veći broj kandidata od upisne kvote, ali je na nekim studijima ostalo nepopunjeno od jednog do četiri mjesta kao posljedica odustajanja kandidata koji su ostali na rang listi sve do zaključenja postupka i na taj način uskratili mjesta kandidatima koji su ostali ispod crte.
– U odnosu na rezultate upisa u I. upisnom roku prošle akademske godine ove se godine upisalo oko deset posto studenata više, a očekujemo da će se u II. upisnom roku u cijelosti popuniti upisni kapaciteti – zaključuju iz Sveučilišta.

 

Odlučeno na sjednici u lipnju
Dokad traje akademska godina?
Sveučilište u Dubrovniku na svojoj je 103. sjednici u lipnju ove godine odlučilo kako će akademska godina 2013./2014. početi 1. listopada za preddiplomske, odnosno 7. listopada za diplomske studije, a završit će se 23., odnosno 30.svibnja 2014. godine.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1977. Umro utemeljitelj Umjetničke galerije Dubrovnik Kosta Strajnić

Dulist

U kojoj je dobi najbolje dati mobitel djetetu?

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1980. Umro Ivo Labaš

Dulist