Aktualno

NA POZIV DORH-A Gradonačelnik sudionik postupka arbitraže između RH i Razvoj golfa

c golf9580

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković sudjelovat će u postupku arbitraže između Republike Hrvatske i tvrtke Razvoj golf.

-Na poziv Državnog odvjetništva Republike Hrvatske ovaj tjedan ću u Parizu sudjelovati u postupku arbitraže između Republike Hrvatske i tvrtke Razvoj Golf – napisao je gradonačelnik na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, zahtjev za pokretanjem arbitražnog postupka pri ICSID (International Centre for Settlement of Investment Disputes) u njihovom sjedištu u Washingtonu protiv Republike Hrvatske pokrenuli su Elitech kao investicijsko društvo sa sjedištem u Nizozemskoj i Razvoj Golf d.o.o. kao projektno društvo u Republici Hrvatskoj još 2017. godine. Razlog, objasnili su tada iz Razvoj golfa, jest ‘totalna blokada projekta’ golfa na Srđu u koji su ‘investitori uložili preko 130 milijuna eura’.

No, prošle godine dubrovačka je javnost preko Zelene akcije doznala i kako je sam vlasnik tvrtke Razvoj golf Aaron Frenkel, osobno podnio novi arbitražni zahtjev protiv Republike Hrvatske zbog istog projekta.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Otvara se restoran “Dinner in the sky” u Dubrovniku

Dulist

VOJNI BRODOVI ZABRINULI GRAĐANE Nema brige! Došli su vježbat!

Dulist