Grad

NA PLOČAMA SE KAŽNJAVAJU PREKRŠITELJI Iznimki nema, a kazne su 12 tisuća kuna

Kazne na Plocama

Odsjek za komunalno redarstvo Grada Dubrovnika provodi kontinuirani video nadzor pretovarne zone i okolnog prostora na području Ploča zbog nepropisnog iskrcavanja i pretovara robe, kao i parkiranja na nedozvoljenom području.

Utvrđeno je kako pojedini trgovački distributeri obavljaju istovar robe, za opskrbu trgovina i građana unutar povijesne jezgre Grada, na prostoru autobusne stanice na Pločama, odnosno na prostoru izvan pretovarne zone u Ulici Frana Supila što je zabranjeno člankom 159. stavka 3. Odluke o komunalnom redu. Dana 15. srpnja 2022. komunalni redari su za navedeni prekršaj protiv jedne pravne osobe izrekli novčanu kazna u iznosu od 12.000 kuna (10.000 kuna za pravnu osobu i 2.000 kuna za odgovornu osobu).

Po izdavanju kazni, koja se po propisanoj proceduri ispisuje u prisutnosti vozača vozila koje je u prekršaju, vozila se udaljavaju iz zone. Grad Dubrovnik će nastaviti s provođenjem iste Odluke putem sustava video nadzora radi kažnjavanja nepropisnog iskrcaja, pretovara i parkiranja.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist