Crna kronika

NA KARASOVIĆIMA Dubrovački carinici u BMW-u pronašli 63.665 komada tableta

carina krijumcari tablete

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Dubrovnik u suradnji s policijskim službenicima spriječili su pokušaj nezakonitog unosa 63.665 komada tableta.
Kako navode iz Carisnke uprave, provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Karasovići, na ulazu u carinsko područje EU, ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Dubrovnik 10. listopada 2024. izvršili su pregled osobnog vozila marke BMW kosovskih registarskih oznaka u kojem su se u svojstvu vozača i suvozača nalazila dva državljanina Kosova.
Tijekom pregleda predmetnog vozila, pri kojem je korištena oprema iz programa HERCULE III, u podvozju vozila ispod zaštitne plastike uočena je crna materija koja ne pripada dijelovima vozila. Daljnjim pregledom utvrđeno je da se između šasije vozila i motora nalazi crna PVC vrećica ispunjena većom količinom blistera s tabletama koje sadrže djelatne tvari koje se nalaze na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.
Temeljem naloga županijskog suda pretraga vozila obavljena je u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije PU Dubrovačko-neretvanske. Prilikom pretrage vozila pronađeno je, skriveno u području motornog prostora, u šupljinama unutar prednjeg i zadnjeg branika, blatobrana i u podvozju vozila koje je bilo prekriveno zaštitnom plastičnom oplatom, sveukupno 63.665 komada tableta.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama sukladno čl. 190 st. 1. i st. 2. Kaznenoga zakona, daljnje postupanje prema navedenim osobama, vozilo i pronađene tablete preuzeli su policijski službenici.

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

OSTAO BEZ GOTOVO 2 TISUĆE EURA Pronašli mu marihuanu, odbio test na droge

Dulist

U PJEŠAČKOJ ZONI CAVTATA Maloljetnik električnim romobilom naletio na 79-godišnju pješakinju

Dulist

Pijan motociklist udario u nogostup, pao i teže se ozlijedio

Dulist