Kultura

Multimedijalni performance ‘Emotivni teret’ sutra u Lazaretima

emotivni teret web

Dragan Vojvodić multimedijalni je akademski umjetnik iz Novog Sada koji će sutra, u petak 27. listopada, u Art radionici Lazareti u 19 sati izvesti performans naziva ‘Emotivni teret’. Prezentirat će vlastitu umjetničku praksu u kojoj kombinira tjelesnu akciju i govorni performans.

-Akcija je koncipirana kao proces javnog čitanja teksta Guya Deborda ‘Društvo spektakla’, koji se zvučno izobličava uspostavljanjem tjelesnog odnosa između dva izvođača. Ovom organiziranom akcijom, zajedno s elementima koji su uključeni u nju, autor sugerira odnos tijelo―um, a odabirom teksta koji se čita i načinom izvođenja sugerira odnos osobno―društveno, doživljaj―predstava. Tijekom izvođenja performansa, ovi odnosi postaju eksplicitniji, tj. izvođači sugeriraju potrebu za međusobnom interakcijom. Tjelesnost svedena na dodir dvaju tijela, dviju osobnosti, prenosi se kroz izražavanje čitanja onoga što se izgovara i čita. Na taj način isprepliću se individualno i kolektivno, što se u performansu manifestira fizičkom reakcijom – stoji u najavi.

Vojvodić se inače izražava putem različitih medija (performansi, umjetničke akcije, instalacije, in situ, video, fotografija, skulptura, slika). Izlagao je na mnogim izložbama u Srbiji i inozemstvu, a  značajan dio svoje umjetničke prakse realizirao je u rezidencijalnim projektima u Skandinaviji. Njegovi radovi se nalaze u brojnim muzejskim kolekcijama u zemlji i inozemstvu.

Pročitajte još

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovoljetna Art&Wine radionica

Dulist