Zanimljivosti

Mljećani ludi, zbunjeni i normalni

mljet lzn

Mljećani su ovog petka imali nesvakidašnji događaj –  premijeru svoje verzije jedne epizode popularne serije „Lud, zbunjen, normalan“ koju su preradili u otočku zbilju i snimili vlastitim snagama.

Dvorana Doma kulture u Zabrežju bila je pretijesna za sve koji su željeli nazočiti premijeri, tako da je tridesetak posjetitelja ostalo vani i gledalo film kroz prozor. Otočani su  počeli dolaziti oko 7 i 30, a u 8 sati je bilo dvjestotinjak posjetitelja, što je gledajući u postocima 20% ukupnog pučanstva otoka Mljeta. Uz puno smijeha tijekom projekcije, publika je na kraju gromoglasnim aplauzom nagradila glavne aktere ovog zanimljivog kulturnog događaja.

Epizodu „Prepotentna situacija“ režirao je Josip Hajdić-Butora, za kameru, svjetlo i montažu zaslužni su Nikola Hazdovac i Josip Hajdić-Butora, a u filmu glume: Petar Marković, Nikola Hazdovac, Mario Hajdić, Ljubica Kovačević, Lući Hajdić, Almir Behaderović, Marija Sršen i Niko Stjepović.

Film je remake jedne epizode popularne serije LZN, napravljen na specifičan mljetski način. Svi glumci i tehnička ekipa su amateri, prvi puta na filmu što je oduševilo sve prisutne. Za nadati se ja da će ovaj produkt mljetskog humora biti prikazan i u Gradu, kako bismo mogli uživati u remakeu popularne serije.
 

Pročitajte još

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist