Crna kronika

Mladići iz Njemačke išarali Cavtat grafitima, platili više od 3.700 eura

grafiti cavtat 040924 2

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska objavila je detalje vandalizma koji je zgrozio Cavtaćane. Naime, ovo je konavosko mjesto osvanulo išarano grafitima, zbog čega je konavoski načelnik Božo Lasić prvotno podnio i kaznenu prijavu.
-Nakon što su policijski službenici Postaje granične policije Gruda u srijedu, 4. rujna, zaprimili dojavu kako su tijekom noćnih sati 3./4. rujna na više mjesta u Cavtatu ispisani grafiti započelo se s kriminalističkim istraživanjem kojim je već istog dana utvrđeno da su za ovaj čin vandalizma odgovorna petorica stranih državljana. Radi se o njemačkim državljanima u dobi od 20 do 24 godine koje su na području Cavtata boravili u turističkom posjetu – ističu iz PU dubrovačko-neretvanske.
Kriminalističko istraživanje se provelo u suradnji s komunalnim redarstvom općine Konavle, s kojima je utvrđeno kako je ispisivanjem grafita nastala šteta od 3.775,00 eura.
Obzirom da su nastalu materijalnu štetu osumnjičeni podmirili Općini Konavle, te je time ostvarena svrha kaznenog progona, odgovorna osoba nije tražila dalje postupanje policije.

Pročitajte još

Uhićeni 20-godišnjaci zbog razbojništva i silovanja

Dulist

Recidivistu prometnih prekršaja oduzet moped

Dulist

Snažna eksplozija na odmorištu Mosor, jedna osoba smrtno stradala

Dulist