Županija

Ministarstvo regionalnog razvoja podupire projekt Centra za djecu s poteškoćama u razvoju

Projekt Centra za djecu s poteskocama u razvoju

Nakon provedenog javnog Poziva, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o odabiru projekata koji će se sufinancirati iz Programa podrške regionalnom razvoju.

Među izabranim projektima je i Centar za djecu s poteškoćama u razvoju Ruka prijatelja koji je prijavila Dubrovačko-neretvanska županija, a dodijeljen mu je iznos od 360 tisuća kuna.

Podsjetimo, ovu važnu investiciju zajedno će realizirati Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Metković, u suradnji s udrugom Prijatelj, a Centar će biti smješten u prostorima iznad ordinacija Dnevne bolnice Metković.

Procijenjena vrijednost projekta je 4,3 milijuna kuna te je u pripremi partnerski sporazum između Županije i Grada Metkovića kojim će se regulirati međusobne obveze u projektu.

Dodajmo i kako su, u sklopu Odluke Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, iz Programa podrške regionalnom razvoju, dodijeljena sredstva u iznosu od 250 tisuća kuna za projekt uređenja igrališta pokraj Dječjeg vrtića Radost u Metkoviću te 360 tisuća kuna za rekonstrukciju nogostupa i oborinske odvodnje u Zagrebačkoj ulici u Opuzenu.

Pročitajte još

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist