Sport

MEĐUNARODNI TURNIR ‘PRVI KORACI’ Pehari u rukama nogometaša Goška i Du Talenta, i Župljani bili sjajni

prvi koraci naslovna

Na prestižni 19. po redu međunarodni nogometni turnir za djecu ‘Prvi koraci’ otputovali su mali nogometaši iz NK Gošk Dubrovnik 1919., Škole nogometa DU Talent i NK Župa dubrovačka. Brojne generacije klubova iz Hrvatske i Europe, među kojima su bile mlade nade AS Rome, MTK Budapest, Olimpije, Maribora, Dinama, Hajduka, borile su se za pehare i medalje koji su se dijelili za 4 prva najbolja u svakoj generaciji.
Sjajna igra nogometaše 2011. godišta NK Gošk Dubrovnik 1919. dovela je do bronce.
Ekipa 2014. godišta Du Talent-a pobijedivši Osijek plasirala se u polufinale. Hajduk je ovaj put bio bolji. Vodstvo u borbi za 3. mjesto osigurao je izvrstan pogodak Lovra Pleše. Roma je izjednačila i u penalima imala više sreće. Ali pehar i medalje za plasman među najboljih četvero su tu, a evo s još jednog međunarodnog turnira malo je reći sjajni napadač Josip Mihaljević vraća se s peharom za najboljeg strijelca.
Župljani su se također iskazali odličnom igrom, naročito 2013. godište koje je uspjelo proći skupinu i osminu finala protiv jakih Osječana, te tijesno izgubili u četvrtfinalu.
Sjajno je ostvariti dobre rezultate, ali ipak je najvažnije da se djeca druže, igraju onoga što najviše vole, uče fer playu, ali i porazima koji su sastavni života. I tako jasno jačaju… Zaključit ćemo s pohvalom trenerima oba kluba i škole nogometa koji odrađuju zaista sjajan posao u svakom pogledu, i onom profesionalnom i odgojnom. I citirati jednog od njih ‘Nisu važni rezultati, najvažniji je osmjeh na dječjim licima!’ I uistinu je tako.

Foto: Privatna arhiva/NK Gošk Dubrovnik 1919./NK Župa dubrovačka

 

 

 

 

Pročitajte još

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

Španjolska osvojila Euro!

Dulist