DuList IN

MEĐU NAJVEĆIMA NA SVIJETU Vratila nam se ‘Ocean Victory’, mega jahta ruskog multimilijardera

ocean victory 2

Mega jahta ‘Ocean Victory’, jedna od najvećih jahti na svijetu, već nekoliko dana plijeni pažnju brojnih Župljana i njihovih gostiju. Riječ je o ljepotici dugoj 140 metara, a čiji vlasnik je ruski multimilijarder Viktor Rašnjikov.

Ovo nije prvi put kako je Rašnjikova grdosija uplovila u platski akvatorij. Naime, kako smo već pisali, ovdje je stigla još 2017., a vratila se godinu nakon. ‘Ocean Victory’ je izgrađena 2014. u talijanskom brodogradilištu Fincantieri Yachts u Muggianu, projektirao je Espen Oeino dok je za interijer bio zaslužan Alberto Pinto u suradnji sa Sessom Romboli. Sa svojih sedam paluba i šest bazena, a pod zastavom Kajmanskih otoka, plovi brzinom od 25 čvorova i može primiti 26 gostiju smještenih u 13 kabina te 50 članova posade.

Inače, bogatstvo Viktora Rašnjikova 2015. procijenjeno je na 3,6 milijarde dolara, zarađenih u industriji željeza i čelika kroz tvrtku Magnitogorsk Metallurgical Enterprise. Na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi na svijetu 2016. držao je 470. mjesto.

Pročitajte još

Dođite u Slano na ‘Wine & Fish Street Food Night’!

Dulist

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist