Sport

Maro Joković osvojio naslov prvaka Malte!

jokovic

Na Malti je okončana Ljetna liga odnosno Prvenstvo Malte, a na kojem su slavili Hrvati! Konkretno, San Giljan trenera Željka Kovačića, pomoćnika mu Marka Martinića, te prve igračke vedete Mara Jokovića, osvojio je naslov prvaka Malte. U finalnoj seriji San Giljan je svladao najljućeg suparnika Neptunes iz Slieme 2-0, odnosno 12:10 i 13:7, prenosi Hrvatski vaterpolski savez.

Ovo je za Jokovića treći ovoljetni trofej na Malti jer je prethodno za San Giljan osvojio President kup ili Superkup (9. lipnja), zatim nacionalni kup (20. kolovoza), te za konac i Ljetnu ligu ili Malteško prvenstvo. Ukupno je ovo u Jokovićevoj karijeri čak 45. trofej/medalja!

No, za trenera Željka Kovačića je godina 2023. na Malti bila kolosalna. Ovaj svojedobni igrač Mornara, Jadrana i Solarisa od hrvatskih klubova, ali i Jadrana iz Herceg Novog, Montpelliera, Sinteza iz Kazanja, Catanije, ove je godine osvojio sva natjecanja na Malti ili redom – Enemet kup u siječnju, pa Zimska liga, Superkup, nacionalni kup i sada Ljetna liga. To je prvi put u povijesti Malte da je jedan trener osvojio sve trofeje u jednoj godini!

Njegov pomoćnik Marko Martinić (ex-igrač Mladosti, Medveščaka, Quinta iz Genove, Radničkog, Montpelliera, ukrajinskog Dinama iz Ljvova i Al-Ahlija iz Saudijske Arabije), prošle je godine još vodio bundesligaša Ludwigsburg.

Ove su godine na Malti, tamošnju Ljetnu ligu igrali od Hrvata još i Marko Jelača (Otters Gozo), Kristijan Milaković (Ta’Xbiex) i Andrija Vlahović (Valletta).

Pročitajte još

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

Španjolska osvojila Euro!

Dulist

Završen 10. Dubrovnik DUB Bowl

Dulist