Aktualno

Mario Jurič je novi RTL-ov voditelj!

Mario Juric 2

Ivana Brkić Tomljenović i Mario Jurič vodit će središnju informativnu emisiju RTL Danas uz Anu Brdarić Boljat, Tomislava Jelinčića, Damiru Gregoret i Adriana De Vrgnu. Poznati RTL-ov reporter Mario Jurič donedavno je radio na Novoj TV, a dugo godina je proveo i u dubrovačkim medijima.

-Znamo se godinama. Mario svaki posao koji radi, radi predano i strastveno. Voditeljski par mora biti dobar tim, a kako se dobro slažemo iza kamera vjerujem da će tako biti i kad se kamere upale”, jasna je voditeljica i urednica. Složan je s njom i Jurič, pred kojim je novi karijerni iskorak.

-Radujem se što sam dobio priliku voditi našu središnju informativnu emisiju RTL Danas s dragom kolegicom Ivanom Brkić Tomljenović. Ovo je novi iskorak u mojoj karijeri, malo drukčije od terena na kojima sam bio svih ovih godina. Osjećam da je to prirodni nastavak rada u medijima, ali i veliki izazov i u tom smjeru se tek trebam graditi – komentirao je poznati reporter.

Kolege su mu pomogli sa savjetima i preporukama, a njegove pripreme i vježbe budno je nadzirala, kaže, fonetičarka Dunja Lakuš. “Savjeti su bili različiti od smjera gledanja u kameru, sjedenja, čitanja najava, izgovora do izbora kravate. Trema uvijek postoji – nekad manje nekad više. Sve je to prirodno, ali najvažnije je ne razmišljati o tome nego se fokusirati da vođenje ovako ozbiljne emisije bude na najvećoj razini profesionalnosti. Uz naše sjajne voditelje Anu, Tomislava, Adriana, Damiru i moju studijsku partnericu Ivanu Brkić Tomljenović iznimno cijenim rad i kolega s drugih televizija u Hrvatskoj i šire – poput Andersona Coopera s CNN-a”, dodao je Jurič.

Ivana Brkić Tomljenović mu je, kaže, voditeljska partnerica kakvu možete samo poželjeti. “Kliknuli smo odmah na prvu. Poznajemo se dugo godina i oduvijek sam se divio njezinoj predanosti i ljubavi prema novinarstvu, brzini i britkosti u poslu. Stoga se radujem što ćemo upravo mi biti novi RTL-ov voditeljski par”, zaključio je voditelj RTL-a Danas.

Profesionalne standarde Ivana Brkić Tomljenović dijeli s Marijem, ali i ostalim kolegama iz informativnog programa RTL-a.

-Povjerenje gledatelja se jako teško stječe, a informativni program RTL-a svaki dan se trudi donijeti točne i objektivne informacije. Naši novinari, ali i naše priče su jako citirane, ali smatram da nije važno biti prvi već točan. Radimo priče za ljude, a ne političare, poduzetnike ili neke druge moćnike, a rezultati gledanosti pokazuju da smo na pravom putu – zaključuje Ivana Brkić Tomljenović.

Pročitajte još

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

MORE U DUBROVNIKU NA 29.7 STUPNJEVA Novi hrvatski rekord

Dulist

Raspisani natječaji za ravnatelje Lokruma i Dubrovačkih muzeja

Dulist