SportUrednički izbor

Marinko Mikulandra: Napravili su ‘balvan revoluciju’ i podijelili klub, a sve kako bi me smijenili. Nisam to zaslužio!

mikulandra28

Ni dan danas ne znam zašto su tražili moj opoziv. Nisu dali obrazloženje, a nisu mi dali ni da ja govorim – započeo je razgovor 85-godišnji Marinko Mikulandra, dugogodišnji predsjednik Jedriličarskog kluba Orsan. Mikulandra je posljednja dva desetljeća proveo na čelu Orsana, a za svoj doprinos u sportskom djelovanju Grada i jedrenja općenito primio je brojne nagrade i priznanja od Hrvatskog olimpijskog odbora, jedriličarskog saveza pa sve do one Grada Dubrovnika. Posljednja dva mjeseca u Orsanu je vrlo intenzivno, dapače i napeto. Sve je kulminiralo na posljednje dvije redovne skupštine kluba, onoj u svibnju te ponovljenoj početkom srpnja. Što se događa u klubu i je li Marinko Mikulandra više predsjednik jedriličara, tko ga i zašto proziva razgovarali smo s njim za ovaj broj DuLista.

Jeste li dali ostavku ili ste još uvijek predsjednik ili je prošao zahtjev za vašim opozivom? Kakva je to uopće situacija?

O tome će donijeti odluku Ured državne uprave. Prema mojim informacijama i ova skupština bi mogla biti nelegalna pa će se, možda, trebati održati nova Redovita godišnja skupština.

I ova? Znači najprije je poništena ona održana 21. svibnja, a sad se čeka što će biti sa Skupštinom od 2. srpnja? Što se to događa u klubu?

  1. svibnja je najsramotniji dan u povijesti kluba. Nisu mi dali održati redovnu skupštinu. Čak sam i uvrstio na dnevni red izmjenu Statuta. Već tada su me oni planirali maknuti.

Tko oni?

Cijeli razgovor pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

Španjolska osvojila Euro!

Dulist