Chef kuhinje u ‘Restarurant 360 Dubrovnik’ dobio je prestižnu titulu Chefa godine 2023′ u šestom izdanju međunarodnog vodiča Gault&Millau Croatia.
Također, u kategoriji najboljih restorana, s osvojene 4 toke slavili su Restaurant 360 Dubrovnik iz Dubrovnika i chef Marijo Curić, kao i restoran Cap Aureo i chef Jeffrey Vella, Monte Restaurant Rovinj iz Rovinja i chef Danijel Đekić, zagrebački NAV Restaurant chefa Tvrtka Šakote, restoran Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč chefa Denija Srdoča iz Rijeke, šibenski Pelegrini Restaurant Sibenik chefa Rudolfa Štefana, restoran NOEL iz Zagreba i chef Bruno Vokal, te restoran Zinfandel’s hotela Esplanade u Zagrebu i chef Ana Grgić Tomić.
Priznanja su dodijeljena u utorak u Zagrebu, u hotelu Esplanade. Veliki Chef sutrašnjice je Saša Began (Foša restaurant – Official site) i Aleksandar Grubić (Restaurant Badi), Chef tradicijske kuhinjeTomica Đukić i Damir Josić (Restoran Vinarija Josić), Chef moderne tradicijske kuhinje Nenad Kukurin (Kukuriku Kastav), a mladi talent godine Katarina Vrenc (Sopal Fun Dining Bar) i Mate Sučić (Konoba Campanelo). Za zasluge u gastronomiji priznanje je dobio Zdravko Kalabrić, jedini hrvatski chef član udruge World Master Chefs, najbolji servis – Noel, a najbolji POP lokal – Slastičarnica u Prolazu.
Foto DuList / Gault&Millau