Aktualno

Maraton sjećanja – 20 kilometara za 20 godina

uhddr

Udruga  hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata (UHDDR) Dubrovačko neretvanske županije u subotu 1.listopada Maratonom sjećanja obilježava dvadeset godina od neprijateljskog napada na Dubrovnik.

 Stazu dugu 20 kilometara za 20 godina sjećanja istrčat će maratonac Jerko Brečić, dragovoljac Domovinskog rata iz Imotskog,  a preko Straduna do spomenika na Pilama zajedno s njim će trčati članovi Atletskog kluba Dubrovnik te djeca iz osnovnih škola Lapad i Marina Držića.
 
Start  utrke je u 10.15  s Belvedera,  dolazak na Stradun očekuje se oko 10.20, a na Srđ u 12 sati gdje će maratonca Jerka Brečića dočekati branitelji Grada i predstavnici UHDDR-a iz cijele Hrvatske. Program će završiti prigodnim druženjem uz mušku klapu Staglin iz Slanoga.
 
Maraton u čast dubrovačkim braniteljima objedinit će sve položaje herojske obrane Grada (Belvedere, Orkanski visovi, Nuncijata, Kaboga, Sustjepan, Brgat, Bosanka, Strinčjera, križ na Srđu), a na ključnim točkama obrane Dubrovnika u Sustjepanu, na Brgatu i na Srđu, uz spomen ploču na Belvederu i spomenik braniteljima na Pilama, u znak sjećanja bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće.
 
.Iz udruge pozivaju građane Dubrovnika da od 10.15 do 10.30 izađu na Stradun i na trenutak se prisjete crnih dana 1991. godine, ali i heroja koji su dali svoj život za svoj Grad.

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist