Kultura

Maračić u Parizu održao predavanje o Urbanu

urban pavo

Festival Croatie la voici, festival hrvatske kulture održava se u Parizu nekoliko mjeseci na različitim lokacijama. Predstavlja se hrvatska umjetnost od antike, srednjeg vijeka, Meštrovića do mlađih autora,između ostalog, fotografija pod nazivom "Hrvatska fotografija okom Petera Knappa".

Petar Knapp,  poznati svjetski fotograf u suradnji s hrvatskim stručnjacima odabrao je za prezentaciju autore poput Toše Dapca, Mladena Tudora, Milana Pavića, te mlađe poput Borisa Cvjetanovića, Ivana Faktora. Među njima je i Dubrovčanin Marko Ercegović kojemu je Knapp osigurao znatan izlagački prostor. Osim toga, pozvao je fotografa Antuna Maračića kako bi održao prezentaciju o radu Pava Urbana i svom vlastitom radu. Prezentacija se održala 7. studenog u Auditorijumu Cité internationale des Arts pred brojnim posjetiteljima.

Uz Petera Knappa, selektora izložbe, bili su prisutni i drugi organizatori kao što je Isabelle Delage iz Francuskog kulturnog instituta, a među posjetiteljima bio je i Mirko Galić, ambasador u Parizu. Iz svog fotografskog opusa, Maračić je pokazao seriju 'No Grad i njegov subrealizam' koji ima mnoge dodirne točke s  posljednjim fotografijama Pava Urbana, a nastavio i završio s recentnijim dubrovačkom serijama Dubrovačke klupe, Lokrum, Promatrači mora…

Izložba radova fotografa poput Toše Dabca ili Đure Janekovića čiji izbor i postav potpisuje Peter Knapp održava se u prostoru Cité Internationale des Arts od 11. listopada do 27. studenog. Izložba ocrtava više od pola stoljeća Hrvatske uhvaćene između sna i stvarnosti.

Pročitajte još

‘GLAZBA NA MORU’ Jedinstven projekt pijanistice Ivane Marije Vidović

Dulist

[FOTO] Pogledajte kako je bilo na emotivnoj večeri u čast Luka Paljetka

Dulist

Splitski virtuozi nastupaju u Kneževu dvoru!

Dulist