Kultura

Magdiću nagrada u Vodicama

kresimir magdic7905

Krešimiru Magdiću dodijeljena je sinoć nagrada za najbolji aranžman pjesme „More“ u izvedbi klape Subrenum na Večeri klapa uz gitaru u Vodicama, u sklopu 46. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2012.

 
Nakon Večeri popularnih skladbi u Blatu na Korčuli (26. svibnja), ovogodišnji 46. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2012. nastavio je s realizacijom svojih programa izvan Omiša i to s kategorijom klapa uz pratnju jedne do dvije gitare koja se održala u Vodicama. U natjecateljskom dijelu programa uz žensku klapu Čakulone iz Zagreba nastupilo je sedam muških klapa i to: Kaše i Subrenum iz Dubrovnika, Iskon iz Splita, Brodarica, Sebenico i More iz Šibenika te Žrnovnica iz Žrnovnice.
 
Mo. Krešimir Magdić osvojio je Nagradu za najbolji aranžman pjesme na tekst Josipa Pupačića "More" u izvedbi klape Subrenum iz Župe dubrovačke. Podsjetimo da je na nedavno održanoj svečanoj sjednici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije klapi Subrenum dodijeljena Nagrada za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu čime je odano priznanje i 20-godišnjem  djelovanju klapu, a  Mo. Krešimir Magdić nagrađen je nagradom Županije za životno djelo  za svoj izuzetni umjetnički opus.

 

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na Mostar Sevdah Reunion na Orsuli

Dulist

Radionica izrade sunčane čipke

Dulist

[FOTO] Otvorena izložba ‘Mediteran u hrvatskom slikarstvu 20. i 21. stoljeća’

Dulist