Kultura

Mađarski violinist Kristóf Baráti zauzima pozornicu u Kneževu dvoru

mkz promo 002

Mađarski violinist Kristóf Baráti nastupit će s mađarskim Komornim orkestrom Mendelssohn u četvrtak, 10. kolovoza, u 21:30 u atriju Kneževa dvora. Dio programa bit će djela Mendelssohna, Mozarta, Saint-Saënsa i Bartóka.

Večer u Dvoru započet će jednostavačnom Simfonijom za gudače br. 10 u h-molu Felixa Mendelssohna Bartholdya a nastavit će se Mozartovim Koncertom za violinu br. 5 u A-duru, poznatim po svojoj opsežnosti i iznimnoj tehničkoj zahtjevnosti. Treća skladba na programu je Introdukcija i rondo capriccioso, op. 28 Camillea Saint-Saënsa, posvećena briljantnom španjolskom violinistu Pablu de Sarasateu, a koncert će privesti kraju dvjema skladbama Béle Bartóka, Divertimentom koji odiše laganijim neoklasičnim stilom i Rumunjskim narodnim plesovima za koje je skladatelj pronašao inspiraciju u rumunjskoj pučkoj glazbi.

Organizatori Dubrovačkih ljetnih igara tvrde da je Baráti hvaljen zbog poetičnosti i elokvencije koju unosi u svoje sviranje te ga opisuju kao istinskog esteta zvuka najvišeg ranga, a za Komorni orkestar Mendelssohn kažu da njeguje repertoar u rasponu od barokne do suvremene glazbe, čak i jazza.

 

Pročitajte još

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovoljetna Art&Wine radionica

Dulist

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist