Aktualno

Ma kakvi kvadrati, oprezivat će vrijednost!

shutt kuca

Porez na imovinu već neko vrijeme poput fantoma visi nad glavama građana. Vlada njegovo uvođenje najavljuje već iduće godine, što bi s najavljenim valom poskupljenja svega i svačega bio dodatni šamar ionako osiromašenim Hrvatima.

No, malo toga se do danas oko ovog poreza iskristaliziralo iako je svima jasno kako će najviše fasovati oni s većim brojem nekretnina.

Upravo danas o novom je nametu progovori prvi čovjek od financija države Slavko Linić izjavivši kako će se oporezivanje nekretnina vršiti po vrijednosti, umjesto po četvornom metru. Izuzetak je zemljište, koje će se i dogodine oporezivati – po kvadratu.

Ministra Linić to je izjavio tijekom saborskom aktualnog prijepodneva odgovarajući na pitanje Zastupnice SDP-a Vesne Fabijanić Križanić. Nju je pak zanimalo hoće li se uvesti porez na imovinu, što će se oporezovati i kojom stopom.

Tako joj je ministar objasnio da će 2013. kreće s porezom na nekretnine. On će biti prihod jedinica lokalne samouprave, budući da se ukidaju i komunalna naknada i porez na kuće za odmor.

U novom broju duLista, koji je u prodaji od srijede 19. rujna potražite mišljenje ekonomske analitičarke Marije Ksić Kamić o tome kako će se i na koji način uvođenje novog poreza (ili nameta) odraziti ne samo na džepove građana, već i na tržište nekretnina. Možemo li uvođenjem ovog poreza uskoro očekivati pad cijena stanova, ali i najma?

Pročitajte još

[FOTO] NOVI PROSVJED Koliko vrijede suze moje majke?!

Maris Guca

ULICA IVANA PL. ZAJCA Na Orsanu vozite zabranjenim smjerom? Po špagu do 660 eura!

Andrea Falkoni Račić

Franković: Neću im dozvoliti silovanje lika i djela Iva Dulčića, povlačim točku!

Andrea Falkoni Račić