Aktualno

Lonza i Uskoković prodali udjele u Atlantskoj plovidbi

atlantska brod

Vlaho Lonza i Oleg Uskoković prodali su svoje vlasničke udjele u dubrovačkoj brodarskoj kompaniji Atlantskoj plovidbi. Lonza je prodao 3,49 posto udjela, a Uskoković 4,15 posto.
Nakon navedenih transakcija na listi 10 najvećih dioničara pojavio se novi vlasnik s dioničkim udjelom od 7,40 posto, a koji se zasad krije iza skrbničkog računa, donosi T-portal. No uskoro bi trebao obznaniti svoj identitet s obzirom na to da je prešao prag od pet posto vlasništva.
Inače, 10 najvećih dioničara drži oko 40 posto vlasništva Atlantske plovidbe, a najveći pojedinačni dioničar je predsjednik Upravnog odbora Igor Bilbija s udjelom od 12,79 posto. Slijedi država s udjelom od 7,41 posto, a u top 10 još je nekolicina bivših menadžera, kao i dva investicijska fonda. Atlantska plovidba krenula je u prikupljanje dodatnog kapitala za obnovu flote. Kako je istovremeno među vodećim dioničarima došlo do znakovitih vlasničkih rošada, to je izazvalo nagađanja da je na pomolu preuzimanje najvećeg dubrovačkog brodara. Kao potencijalni kupac spominje se moćna Tankerska plovidba, iz koje zasad demantiraju namjeru preuzimanja.
Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Evo koliko su porasle cijene nekretnina i najmova u EU-u

Dulist

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist