Kultura

‘Lepeza lady Windemere’ večeras u Slavici

lepeza lady wendemere

U sklopu filmskog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara bit će prikazana kultna ekranizacija komedije Oscara Wildea „Lepeza lady Windemere“ iz 1985. godine u režiji Tonya Smitha u subotu, 17. kolovoza u 21 sat u ljetnom kinu Slavica.

Ova zanimljiva komedija počinje se zahuktatvati kada Lady Windemere saznaje da Lord Windemere provodi mnogo vremena s gospođom Erlyenne i bojeći se da joj je nevjeran, planira razvrgnuti svoj brak. U glumačkoj postavi ove ekranizacije „Lepeze Lady Windemere“ iz 1985. godine u produkciji BBC-a i režiji Tonyja Smitha su Helena Little, Tim Woodward i Stephanie Turner.

„Lepeza Lady Windemere“  praizvedena je 1892. godine u Kazalištu St. James u Londonu. Premda su je konzervativni kritičari sasjekli, ova komedija koja inteligentno ismijava londonsko mondeno društvo i bračne odnose bila je veliki hit, a turneja predstave po Engleskoj trajala je mjesecima. Svom autoru, Oscaru Wildeu je donijela veliku popularnost.

Filmski program 64. Dubrovačkih ljetnih igara ostvaren je u suradnji s Kinematografima Dubrovnik i pod pokroviteljstvom Croatia osiguranja, a ulaznice za sve projekcije dostupne su na internetskim stranicama Igara, na blagajnama Igara u Festivalskoj palači i na Stradunu te na kino ulazu dva sata prije projekcije po cijeni od 30 kuna.
 

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na Mostar Sevdah Reunion na Orsuli

Dulist

Radionica izrade sunčane čipke

Dulist

[FOTO] Otvorena izložba ‘Mediteran u hrvatskom slikarstvu 20. i 21. stoljeća’

Dulist