Politika

Kristić gradonačelniku: Odakle vam obraza postaviti ovaj natpis?

gradsko vijece obliti privatorum publica curate 051214 1

”Odakle vam obraza postaviti na vrata gradske vijećnice natpis ‘Obliti privatorum publica curate’, kada ste tijekom cijelog mandata to kršili”, pitao je Maro Kristić ispred HL gradonačelnika Vlahušića.

Ivo Gjaja (HSLS) tražio je odgovor o tome zašto još nije donesena odluka o osnivanju Muzeja Domovinskog rata.

Vlahušić je rekao kako odgovara i Gjaji i Kristiću te istaknuo kako je natpis obveza svima a kako će svima suditi dubrovačka javnost.

Olga Muratti tražila je u ime stanovnika Elafita što će se napraviti po pitanju povezivanja otoka i ulaganja na otoke.
Vlahušić je odgovorio kako se nada da će upravljanje morem doći pod Grad Dubrovnik, i kako će za razliku od Županije Grad raditi na dobrobit građana.
HSU-ov Ivo Jadrušić tražio je da Libertasova linija broj 7 ide svakih pola sata, kao i izgradnju javnog WC-a u Gružu.
Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž odgovorio je kako će za autobusne linije razgovarati s upravom Libertasa, a kako će javni WC u Gružu biti izgrađen do ljeta.

HSS-ov Esad Ćustović pitao je kako u praksi prolazi provođenje komunalong reda, a drugo pitanje odnosilo se na kupnju POS-ovih stanova za sljedeću godinu te tražio odgovor na pitanje zna li gradska vlast gdje je to zemljište ili će ga se tek tražiti sljedeće godine. Gradonačelnik Vlahušić je odgovorio kako zna o kojem je zemljištu riječ te istaknuo kako je to 12 tisuća kvadrata građevinskog zemljišta pokraj Dubrovnika.

DDS-ov Lukša Matušić tražio je zašto se još nisu riješili problemi u ulici Silvija Strahimira Kranjčevića, te zašto Sanitat nije tražio povrat pozajmice od Raguse parking kojem je pozajmio 1.8 milijuna.
”Ulica će biti sređena ako se usvoji rebalans, a što se tiče Sanitata ne znam jesu li ili nisu tražili povrat”, rekao je Vlahušić te dodao kako će se puno veći iznosi rješavati sporazumom o garaži.

Pročitajte još

Država će podstanarima plaćati dio stanarine?

Dulist

Vlada je uoči izbora bila široke ruke, rastrošnost je došla na naplatu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist