Sport

KOŠARKA Petrović prekrižio Tomića, zabrinut za Hezonju

Tomic Hezonja Petrovic Reprezentacija

Aco Petrović vratio se hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji i na prvoj konferenciji za medije predstavio plan priprema za ovogodišnji Eurobasket, koji se održava od 31. kolovoza do 17. rujna.

Kako prenosi Index, na pripremama će sudjelovati 16 igrača, a njih 12 će putovati na EP, a reprezentacija će sudjelovati na tri pripremna turnira i na njima će igrati protiv Francuske, Litve, Slovenije i Ukrajine.

Izbornik Petrović dotakao se i dva Dubrovčanina – Maria Hezonje, koji ga brine zbog skromne minutaže u Orlando Magicu, te Ante Tomića koji neće dobiti poziv.

– Za Hezonju sam najviše zabrinut. On je u teškoj situaciji zbog male minutaže, a to je problem za igrača kojemu su najjače strane šut i prodor pod koš – rekao je o Hezonji Petrović.

Ante Tomić, koji je prošlog ljeta zbog obiteljskih razloga i nagomilanog umora otkazao nastup za reprezentaciju, nije u planu izbornika za Eurobasket.

– Iako je Tomić još uvijek vjerojatno najbolji hrvatski centar, nema potrebe da gledamo unatrag jer smo dobro pokriveni na toj poziciji. Tu imamo Darka Planinića, Miru Bilana, Antu Žižića i Ivicu Zubca –  rekao je Petrović za Tomića.

Domaćini Eurobasketa su Finska, Izrael, Rumunjska i Turska.  Na EP-u sudjeluju 24 reprezentacije koje su podijeljene u četiri skupine. Po četiri najbolje ekipe iz svake skupine izborit će osminu finala, a nokaut faza održat će se u Istanbulu, navodi Index, a više pročitajte ovdje.

 

Pročitajte još

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist