Kultura

Koncerti simfoničara za Karnevo i Valentinovo

BP maskarani koncert

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje dva koncerta za ovaj vikend. Naime, tradicionalno u povodu Dubrovačkog karnevala i u povodu Valentinova, dubrovački simfoničari u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Turističkom zajednicom grada Dubrovnika priređuju koncerte prigodnog programa za svoju publiku. Kao i posljednjih nekoliko mjeseci, koncerti će se održati putem interneta, odnosno televizije.

U sklopu manifestacije „Dubrovački karnevo 2021.- Četiri dana karnevala“, u subotu 13. travnja od 20 sati na Facebook stranici Grada Dubrovnika možete pratiti koncert B&P (brass & percussion) septeta DSO-a.
Trubač i aranžer Damir Butigan pripremio je obrade tradicijskih pjesama i plesova iz dubrovačkog kraja kao što su “Zelena naranča”, “Župčica”, “Poletjele bijele vile“, Potkolo, neizostavne “Maškare” ali i poneke poznate televizijske teme. Koncert će se prikazati i na Youtube kanalu DSO-a.

U nedjelju, 14. veljače, na Valentinovo, na Libertas Televizija – LTV od 21 sat pratite koncert popularne klasike, jazz i latino glazbe B&P septeta. Od Španjolskog ciganskog plesa, preko izbora iz opere Carmen, Moon River, It had better be tonight i još puno puno toga što može uljepšati večer uz vaše voljene. Ovaj koncert priprema se u produkciji DSO-a, Libertas TV-a i Play Production, a osim u programu LTV-a, prikazivat će se na njihovoj Facebook stranici. Repriza koncerta zakazana je u utorak, 16. travnja u 22 sata.

B&P septet DSO-a čine Džemal Cakić i Ivan Kušelj (trube, flugelhorn),Toni Kursar i Martin Hrćan (horne), Damir Butigan (euphonium), Karmen Pervitić (ksilofon, glockenspiel) i Alan Polzer (drum set, udaraljke).

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist