Županija

KNJIGA ZVONKA LETICE ‘Prvo stoljeće i pol korčulanskog turizma’

Korcula novo
Created with GIMP

Predstavljanje knjige ‘Prvo stoljeće i pol korčulanskog turizma’ Zvonka Letice, održat će se u petak, 27. rujna u 19 sati u Centru za kulturu Korčula u organizaciji Grada Korčula, Turističke zajednice Grada Korčule i Korčulanske razvojne agencije KORA.

Tisak knjige financiran je kroz projekt Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija u sklopu kojeg je proveden niz znanstvenih istraživanja o životu Grada Korčule unutar stare gradske jezgre tijekom 19. i 20. stoljeća. Glavne tema istraživanja su bili tradicionalni obrti, zanati, razvoj turizma, razvoj nematerijalne kulturne baštine. Poseban se naglasak stavio na kamenoklesarstvo, pomorstvo i ribarstvo – glavne djelatnosti Korčule kroz povijest. Kao baza istraživanja koristila se dokumentacija iz Arhivskog sabirnog centra Korčula Lastovo.

Istraživanje je podrobnije obradilo neke od glavnih tematskih sadržaja koji će biti prikazani u Gradskom muzeju u Korčuli po uređenju palače Ismaeli-Gabrielis u kojoj se nalazi.

Navedene teme predstavit će manje ili više poznate teme iz jednog drugačijeg kuta i tako obogatiti kulturnu i turističku ponudu Gradskog muzeja u Korčuli, cijelog grada Korčule te Dubrovačko- neretvanske županije.

Cilj projekta Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija je stvaranje i promocija kulturne i etnografske ponude Dubrovačko-neretvanske županije pod zajedničkim nazivom „Putevima prošlosti“. U sklopu projekta označene su pješačke staze Austrijski put i četiri tematske staze Babino polje, a uređuju se Zavičajna kuća Dubrovačko primorje, Gradski muzej Korčula smješten u palači Ismaeli-Gabrielis i Muzej zlata i srebra Smokvica.

Ukupna vrijednost projekta je 33.872.704,57 kuna, od čega su bespovratna sredstva 27.748.345,48 kuna. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Pročitajte još

IZ POLICIJE UPOZORAVAJU Sve je više kaznenih djela računalne prijevare, ne nasjedajte! Prijavite!

Ivana Mijić Vulinović

Zagađeno je more na plaži Tehnička radiona Ploče!

Dulist

Dubrovačka Kapetanija provela tri hitne medicinske akcije u arhipelagu

Dulist