Grad

KLGB SRĐ JE GRAD: Očekujemo ostavku Valentina Dujmovića i uprave Vodovoda

vodovod019

Saga o Vodovodu i pročistaču za vodu, građanima Dubrovnika najvažnijem i najpotrebnijem infrastrukturmom objektu, dobila je novi nastavak, pišu u priopćenju za medije iz Kandidacijske liste građana birača Srđ je Grad te nastavljaju:
– Vodovod Dubrovnik razapet je na stup srama od strane stručnjaka kao eklatantan primjer loše provedenog postupka javne nabave. Nesposobnost dubrovačkog Vodovoda i njegove uprave, razotkriva se svakog dana, a za posljedicu ima i rušenje ugleda ove tvrtke i samog Grada Dubrovnika.

Naime, u četvrtak, 17. ožujka u Zagrebu je održana edukacija o javnoj nabavi u organizaciji tvrtke Temporis savjetovanja, ovlaštenog nositelja Programa izobrazbe u području javne nabave za Hrvatsku.
Jedan od predavača bio je i Anđelko Rukelj, zamjenik predsjednika Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, tijela koje je nadležno za rješavanje o žalbama u vezi s postupcima u sustavu javne nabave u Republici Hrvatskoj. U svom je izlaganju, kako doznajemo od sudionika ove edukacije, naveo i probleme s javnom nabavom pročistača za vodu diljem Hrvatske, zbog složenosti samog postupka, tehnološke specifičnosti postrojenja i malog broja tvrtki koje zadovoljavaju uvjetima natječaja, što traži posebnu pozornost pri pripremi same objave natječaja i daljnjeg postupka provođenja javne nabave.

Kao najgori primjer ovakvog postupka, iznio je upravo nabavu pročistača koju je “pokušao” provesti Vodovod Dubrovnik, koji je DKOM poništio u siječnju ove godine, istaknuvši ga kao eklatantan primjer kako se ne smije raditi javna nabava. I onda je pred pedeset sudionika edukacije raščlanio točku po točku sve što su u Vodovodu pogrešno napravili na više od 30 primjera grešaka u provođenju postupka.

Prisjetimo se kako je Vodovod Dubrovnik pokušao prikriti poništenje natječaja i u priopćenju za javnost obmanuti građane Dubrovnika kako je postupak nabave pročistača “vraćen na daljnje postupanje” i da “užurbano nastavljaju postupak”. Pritom su čak citirali pogrešne točke Zakona o javnoj nabavi i rješenja Državne komisije za kontrolu javne nabave.

Nakon što smo njihovu obamnu razotkrili i raščlanili sve njihove pogreške i laži, predsjednik Uprave Vodovoda Valentin Dujmović je u istupu pred kamerama Dubrovačke televizije izjavio kako skoro 300 tisuća kuna koje Vodovod treba platiti zbog poništenja nije puno, a kako će oni u roku od mjesec dana dovršiti ovaj postupak ili završiti novu javnu nabavu Pročistača.

Njegovim tadašnjim “demage control” izjavama smo povjerovali, jednako kao i obećanjima njegovog šefa Andra Vlahušića da ćemo za Festu sv. Vlaha 2016. piti vodu iz novog pročistača. Obmane i laži treba razotkrivati i dokazivati pa smo provjerili u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH je li Vodovod možda ipak uspio održati obećanje i bar raspisati obećani natječaj u roku koji su sami iznijeli. Naravno da nije.
Kao što je prošla Festa, a građani i dalje kad padne kiša kupuju vodu, tako ni od novog postupka javne nabave za pročistač nema ništa.

Obzirom da se Dujmović, kao i svi “bezgrešni velikani” koji za sve pogreške optužuju druge, nakon poništenja natječaja branio kako ostavku neće dati jer on nije provodio natječaj, već komisija Vodovoda (kojem je, gle čuda, on odgovorna osoba!?), baš nas zanima kako će pravdati što nije niti raspisao postupak javne nabave koji je ON u kameru građanima obećao da će završiti u roku od mjesec dana. Ili će u duhu aktualne Star Wars sage reći da je to izjava nekog klona, kao što je vjerojatno i Vlahušićev klon obećao čistu vodu građanima do Feste koja je pasala.
Vrijeme je da građani shvate da ovi klonovi čim zinu lažu, mažu i obmanjuju, samo kako bi ostali na pozicijama. Pritom rušeći ugled našeg grada na svim razinama, što potvrđuje i primjer sa zagrebačke edukacije s početka priče. Zbog nesposobnosti, rušenja ugleda Vodovoda Dubrovnik i Grada Dubrovnika te kontinuiranog obmanjivanja javnosti, najmanje što se može očekivati je ostavka Valentina Dujmovića i cjelokupne Uprave – priopćenje je KLGB Srđ Je Grad.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist