DuList PROMO

Kako naučiti djecu da se nose sa stresom? Kroz radionice ‘Relax kids’!

igraonica amila kalauz021 1

Magistra ranog i predškolskoga odgoja i obrazovanja, osnivačica ‘Tintilinića’ te odnedavno i licencirani (mindfulness) ‘Relax Kids’ coach Amila Kalauz u prostorijama Tintilinića organizira ciklus radionica ‘Relax Kids’ programa.

—Kroz rad s djecom rane, školske i predškolske dobi, dosta puta sam se pitala kako djeci, na njima najzanimljiviji način, a to je igra, pomoći da budu smireni i samouvjereni, da znaju prihvatiti sve svoje emocije te naučiti alate reguliranja istih, kako se nositi sa stresom, tugom, ljutnjom, kako se pripremiti za uspješno učenje i usvajanje novog gradiva, kako poraditi na pažnji i koncentraciji, kako poticati maštu i stvaralaštvo, ali bez prisile i bez stavljanja naglaska na to da je to nešto što djeca moraju? Upravo ovaj program omogućuje djetetu pristup različitim, jednostavnim, ali djelotvornim tehnikama, svjesni pažnje koju uče i usvajaju na zabavan i kreativan način – istaknula je Kalauz.

Amila Kalauz u prostorijama Tintilinića organizira ciklus radionica ‘Relax Kids’ programa. Za sudjelovanje na radionicama potrebna je rezervacija na broj mobitela 099 2977 567

Naglašava kako je riječ o dokazanoj metodi koju koristi preko pola milijuna obrazovnih ustanova diljem svijeta. Radionica je namijenjena vrtićkom uzrastu (3–6 godina) i mlađim školarcima (7–10 godina) te od 12 do 17 godina.

igraonica amila kalauz010

Smanjenje stresa
Relax Kids pomaže djetetu da savlada osnovne tehnike opuštanja i smanjenja stresa, svakodnevno koristi tehnike opuštanja, cijeni prednosti opuštanja, postane svjesno svojih emocija i nauči tehnike koje mu mogu pomoći da se lakše nosi s njima, zabavi se dok vježba i nauči kako se opustiti, razvije svijest o prostoru, stekne mentalnu i fizičku kondiciju, nauči vještine za bolju koncentraciju, popravi svoje ponašanje, ima bolju sliku o sebi i više samopoštovanja, popravi svoje rezultate u školi i samo sebe utješi i postane odlučniji i sigurniji u sebe. Radionice u trajanju od 90 minuta održavat će se u prostorijama Tintilinića svakog utorka i četvrtka, a potrebno je napraviti rezervaciju. Radi se o ciklusnom programu koji traje mjesec dana, no dijete može sudjelovati i jednom na radionici.

— Od ovog utorka smo krenuli s upisima na radionice i jako se veselimo budućoj suradnji. Roditelje pozivamo da dođu s djecom na naše radionice gdje mogu dobiti podršku za svoj emocionalni razvoj, učiti prepoznavati i izražavati na odgovarajući način osjećaje koji ih preplavljuju, jačati svoje samopouzdanje, komunikacijske i socijalne vještine, empatiju, kritičko mišljenje, suradnju, individualnost, razvijati i zauzeti se za svoj stav, zaštititi se, povećati otpornost na stres, potražiti pomoć ako za tim postoji potreba i još mnoge druge, za bezbrižniji život važne vještine. I to sve radimo prvenstveno kroz igru i vrlo zabavne aktivnosti – naglasila je Kalauz. Kako kaže, Relax Kids je program koji podržavaju obrazovni savjetnici, učitelji, socijalni radnici, terapeuti i doktori.

—U njemu mogu sudjelovati djeca s posebnim potrebama, autizmom i ADHD-om – dodaje.

Sedam koraka
Relax Kids program osnovala je Marneta Viegas u Velikoj Britaniji. U svom je radu otkrila mogućnosti za poboljšanje razvoja vještina i opuštanje djece uz pomoć dobro strukturiranog programa.

—Relax Kids je strukturirani program koji nudi radionice i proizvode koji mogu pomoći djetetu da se nosi s anksioznošću te stresom, uz istovremeno povećanje samopoštovanja i samopouzdanja. Radionice uključuju ples, pokret, igru, vježbe glume, opuštanja, istezanja… Na radionicama radimo na tome da se djecu vodi od visoke do niske energije, potiče ih se na opuštanje i razvoj kreativnosti te mašte. Radi se na postizanju sklada uma, tijela i zdravlja. Postaju otporniji, smireniji i sigurniji u sebe – ističe Kalauz. Aktivnosti ‘Relax Kids’ programa razrađene su kroz sedam koraka, a to su ‘pokreni se’ (vježbe zagrijavanja za povećanje energije i zabavu), ‘igraj se’ (igre za veću vitalnost i buđenje kreativnosti te životne radosti), ‘istegni se’ (vježbe za istezanje i postizanje ravnoteže), ‘osjeti’ (razvijanje svijesti o sebi, empatije i poštovanja prema drugima), ‘diši’ (vježbe disanja za bolje zdravlje, kontrolu anksioznosti i unutrašnji mir), ‘vjeruj’ (jačanje samopoštovanja, samopuzdanja i životnog optimizma) i ‘opusti se’ (vizualizacije putem priča za potpuno opuštanje i razvoj mašte te osjećaj potpune smirenosti).


RAZVOJ SPOSOBNOSTI
Montessori radionice
Amila Kalauz u prostorima ‘Tintilinića’ održava i radionice koje se provode prema programu Marije Montessori. Riječ je o radionicama namijenjenima djeci vrtićkog uzrasta (od 3 godine do polaska u školu.) Montessori program omogućava djetetu razvoj sposobnosti te ostvarivanje cjelovite, potpune, slobodne i neovisne osobnosti. Program provode odgojiteljice – Montessori stručnjakinje koje su završile edukaciju Montessori pedagogije. Broj mjesta je ograničen te je potrebna rezervacija na broj 099 2977 567, a putem kojeg možete saznati i detaljnije informacije. Cijena može biti po dolasku ili na mjesečnoj bazi.

NAJLJEPŠE USPOMENE
Organizacija dječjih evenata
U sklopu obrta ‘Tintilinić’, Amila Kalauz nudi organizaciju i provođenje raznih dječjih evenata te osmišljavanje edukativno-kreativnog programa za djecu rane, predškolske i školske dobi. Dječji događaji održavaju se na dvije lokacije. U ponudi su posebno osmišljeni paketi po različitim cijenama. Svi paketi uključuju animatore koji osmišljavaju programe edukativno-kreativnih igara u trajanju od dva sata, sokove, grickalice, pizze…

—Imamo široku lepezu raznih zabavnih sadržaja, a jedna od novijih ponuda jest i Teen Party gdje naši veliki/mali mogu uživati sa svojim Dj-om, u karaokama, light showu, mikrofonima, balončićima, raznim natjecateljskim i pokretnim igrama. Glavni nam je cilj da djeca u radu s nama stvaraju najljepše uspomene koje će se urezati u njihovim pamćenjima i srcima – istaknula je Kalauz.

 

Pročitajte još

Neizostavan element moderne higijene

Dulist

LIBERTAS MEĐUNARODNO SVEUČILIŠTE Prijave u tijeku!

Dulist

U HOTELU RIXOS Otkrijte XD kolekciju i kampanju koja donosi prepoznatljiv, a uvijek nov jezik

Dulist